Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Naivno prejeta zadetka usodna za Muro
16. marec 2023

Ivan Šarić je tekmo pričel v med prvih enajst. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 27. krogu prve lige Telemach gostili Koper in izgubili z 1:2 (0:0). To je bila zelo pomembna tekma tako za ene kot za druge, ki iščejo vozovnico za Evropo. Muraši ostajajo na šestem mestu, možnosti za preboj na evropska tekmovanja pa z vsakim negativnim rezultatom kopnijo.

Šarić med enajst

Grabić je tokrat v začetno enajsterico uvrstil Šarića in Klepača, ki sta zadnjo tekmo pričela na klopi. Zaradi bolezni je manjkal Kous, zaradi poškodbe pa Sadriu, Shabanhaxhaj in Pucko. Kot četrti tujec je na tribunah obsedel Stijepović. Črno-beli so znova pričeli v sistemu 4-2-3-1. Zadnja linija je glede na prejšnjo tekmo ostala nespremenjena, prav tako oba zadnja vezna. Levega krilnega je tokrat igral Klepač, desnega pa Šarić. Na položaju prednjega veznega je igral Zličić, v vrh napada pa se je po prestani kazni vrnil Daku.

Mura: Mihelak, Beganović, Morris, Cipot, Kuzmič, Maruško, Tripi, Šarić (od 83. Jovičević), Zličić (od 83. Šroler), Daku, Klepač (od 77. Petković). Trener: Dejan Grabić.

Koper: Golubović, Palčič, Mittendorfer, Novoselec, Simčak, Correia, Vešner Tičić (od 81. Bilić), Benedičič (od 58. Kotnik), Fanimo (od 75. Kambič), Edomwonyi (od 75. Krajinović), Jašaragić (od 58. Barišić). Trener: Zoran Zeljković.

Razveljavljen zadetek Šarića

Začetek tekme je minil v otipavanju obeh ekip. Prvi resnejši strel smo videli v dvanajsti minuti, ko so gostje zapretili iz prostega strela. V 19. minuti je Šarić dosegel zadetek, ki pa ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja Dakuja razveljavil. V 23. minuti je Benedičić z glavo streljal mimo vrat. Minuto pozneje je Maruško z globinsko žogo zaposlil Klepača, ki je iz težkega položaja nastreljal vratarja. V 29. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Maruško. V 31. minuti je Tripi streljal z glavo, v 34. pa je Benedičić z roba kazenskega prostora streljal visoko prek vrat. V 41. minuti se je v lepi situaciji znašel Jašaragić, vendar je s štirinajstih metrov streljal mimo vrat.

Usodni dve minuti

V 47. minuti je Klepač iz prepovedanega položaja stresel vratnico. V 54. minuti je Mura povedla z 1:0. Vse je storil Klepač, ki je na Murini polovici iz igre vrgel pet igralcev in poslal dolgo žogo do Šarića. Slednji je lepo zaposlil Dakuja, ki je z roba kazenskega prostora matiral Golubovića. Dve minuti pozneje bi gostje lahko izenačili, vendar je bil Correia na šestih metrih preveč nespreten. V 65. minuti je Tičić izkoristil dolgo podajo in s petih metrov nekoliko srečno premagal Mihelaka za 1:1. Le minuto pozneje so gostje dobili enajstmetrovko. Beganović je preveč naivno podrl igralca Kopra in sodnik je brez oklevanja pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Barišič. Strelec vodilnega zadetka je imel dve lepi priložnosti tudi v 72. in 79. minuti. Mura je zapretila v 81. minuti, ko je Maruško po predložku streljal z glavo v okvir vrat. V zaključku tekme je bil najbolj agilen Daku, ki je poskušal z glavo, vendar vselej neuspešno. V 94. minuti Breganovića pri prodoru za roko prijel Barišić, igralec Mure pa je padel v kazenskem prostoru. Glavni sodnik je dosodil simuliranje igralca Mure in mu pokazal rumeni karton.

Naivnost pri obeh zadetkih

Muraši tokrat niso prikazali tiste agresivnosti, ki smo jo videli na tekmi proti Mariboru. Postavili so se v bolj obrambno držo in iskali luknje v obrambi Kopra. Vse odbite žoge so se odbijale na noge gostom. Obe ekipi sta v prvem polčasu igrali zelo taktično ter previdno in nista želeli prejeti zadetka. Na začetku drugega polčasa je Mura pokazala nekoliko več želje in pričela igrati hitreje. Posledica tega je bil zadetek Dakuja. Gostje so nato z vstopom Kotnika in Barišića počasi prevzemali pobudo in v dveh minutah izid obrnili sebi v prid. Mura je zadetka prejela preveč naivno, oba iz navidezno nenevarnih situacij, ki bi ju lahko preprečili.

Videli smo že boljše sodnike

Današnjo tekmo so zaznamovali tudi sodniki, ki niso bili na nivoju tekme. Na Fazaneriji smo že doživeli boljše sojenje. Videli smo ogromno prekinitev, sodnik pa je piskal skoraj vsak prekršek. V dvanajsti minuti je dosodil prosti strel za goste, čeprav se je Jašaragić sam spotaknil. Sporna situacija je bila tudi v 19. minuti, ko je bil Daku v prepovedanem položaju, vendar se žoge ni dotaknil, saj jo je vratar prej odbil. Odbito žogo je nato Šarić pospravil v mrežo. Sodnik je ocenil, da je Daku vplival na igro, čeprav smo podobno situacijo videli proti Mariboru. Takrat je igralec Maribora v prepovedanem položaju vplival na igro, vendar je zadetek obveljal. V drugem polčasu je s svojimi odločitvami večrat razburjal gledalce, predvsem pa bi se lahko ob kakšni sporni situaciji posvetoval tudi z VAR sodniki.

Suma sumarum - zaslužena zmaga Kopra

Statistično je Mura večkrat streljala v okvir vrat kot gostje, vendar so bili pri tem preveč jalovi, prednjačili pa so streli z glavo. Mura je devet od devetih strelov sprožila iz kazenskega prostora, glavnino z razdalje desetih, enajstih metrov. Koper je imel več nevarnejših in čistih situacij, sprožali pa so iz različnih položajev.

Lestvica

1. Olimpija     27 20 3 4 49:26 63 
2. Maribor      27 14 5 8 56:33 47 
3. Celje       27 12 8 7 37:31 44 
4. Domžale      27 11 9 7 41:32 42 
5. Koper       27 11 7 9 36:26 40 
6. Mura       27 9 11 7 38:33 38 
7. Kalcer Radomlje  27 5 10 12 23:47 25 
8. Bravo       27 6 6 16 25:31 24 
9. Gorica      27 4 10 13 23:40 22 
10.CB24 Tabor Sežana 27 3 11 13 24:53 20 


IZ MEDIJEV

Zdravnik Tadej Ratnik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Štrki, maskota Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kai Cipot Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Veselje murašev. Od leve: Ivan Šarić, Mirlind Daku in Darick Kobie Morris. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mirlind Daku Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Lazar Zličić in Omar Correia. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matic Maruško in Andrej Kotnik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žiga Kous (levo) in Klemen Pucko (na sredini) sta zaradi bolezni in poškodbe obsedela na tribuni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Začetna enajsterica Mure. Stojijo od leve: Daku, Cipot, Zličić, Mihelak, Maruško. Čepijo: Šarić, Beganovič, Klepač, Kuzmić, Tripi in Morris. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Black Gringos Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Vstopnica za tekmo Mura : Koper. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horv at

Uradni zapisnik s tekme Mura : Koper Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Kako so igrali?

Kako so igrali muraši na tekmi proti Kopru, ki je bila odigrana 16. marca 2023? Ocenite igralce od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 17. marca, ko bodo znani rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 83.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu