Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nepričakovan remi Mure na otvoritvi prvenstva

V prvi prvenstveni tekmi sezone 1935/1936 je Mura gostila Dravo iz Ptuja in igrala 2:2. Ob polčasu so vodili gostje z 0:2.

Mura, ki velja za glavnega favorita Štajersko - prekmurske skupine se je morala zadovoljiti z remijem. Črno-beli so bili tehnično in kombinatorno na višjem nivoju, vendar so gostje igrali z neverjetno požrtvovalnostjo in na koncu osvojili dragoceno točko. V prvem polčasu je bila Mura premočna, vendar preveč nenatančna. Gostje so ob koncu prvega dela dosegli dva zadetka in odšli na odmor z veliko prednostjo.

V drugem polčasu se je nadaljevala podobna zgodba in ko je že izgledalo, da bo Mura zapustila igrišče sklonjenih glav sta zadela Berger in Turk. Ladislav Berger je zadel iz enajstmetrovke, Turk pa je uspel iz gneče pred vrati gostov žogo nekako potisniti v mrežo.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu