Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Nepričakovan remi Mure na otvoritvi prvenstva
15. september 1935

V prvi prvenstveni tekmi sezone 1935/1936 je Mura gostila Dravo iz Ptuja in igrala 2:2. Ob polčasu so vodili gostje z 0:2.

Mura, ki velja za glavnega favorita Štajersko - prekmurske skupine se je morala zadovoljiti z remijem. Črno-beli so bili tehnično in kombinatorno na višjem nivoju, vendar so gostje igrali z neverjetno požrtvovalnostjo in na koncu osvojili dragoceno točko. V prvem polčasu je bila Mura premočna, vendar preveč nenatančna. Gostje so ob koncu prvega dela dosegli dva zadetka in odšli na odmor z veliko prednostjo.

V drugem polčasu se je nadaljevala podobna zgodba in ko je že izgledalo, da bo Mura zapustila igrišče sklonjenih glav sta zadela Berger in Turk. Ladislav Berger je zadel iz enajstmetrovke, Turk pa je uspel iz gneče pred vrati gostov žogo nekako potisniti v mrežo.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu