Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Občni zbor Mure potrdil Josipa Lipiča za predsednika

V petek, 24. marca 1939, je bil ob 8.00 zvečer, v gostilni Banfi redni letni občni zbor Mure. Predsednik je znova postal Josip Lipič, podpredsednika Slavko Vutković in Koloman Hirschl, tajnik pa Raoul Peterka.

Občni zbor je potekal po sledečem dnevnem redu:
1. Volitev dveh članov za overitev zapisnika o občnem zboru in imenovanje zapisnikarja
2. Poročilo predsednika
3. Poročilo funkcionarjev kluba
4. Poročilo revizorjev
5. Sklepanje o samostojnih predlogih
6. Določitev pristopnine in članarine
7. Volitev novega upravnega odbora
8. Volitev revizorjev
9. Volitev častnega razsodišča
10. Slučajnosti

V uvodu je predsednik Josip Lipič podčrtal uspehe v letu 1938. Blagajnik Oton Cvetko je predstavil finančno poročilo. Klub je imel ogromno odhodkov, vendar še več prihodkov. Poročilo gospodarja je podal g. Zrim, poročilo veseličnega oddelka pa g. Vutković.

Sledila so poročila sekcij. Načelnik nogometne sekcije Janez Nemec je dejal, da je nogometno moštvo igralo 33 tekem. Od tega je doseglo 18 zmag, 5 neodločenih rezultatov in 10 porazov. Razmerje v zadetkih je bilo 123:77. Zelo agilna je bila šahovska sekcija z načelnikom g. Kardošem na čelu. Šahisti so igrali več turnirjev in so priredili simultanke ter brzopotezne turnirje. Finančno se je konsolidirala teniška sekcija. O delu v lahko atletski sekciji je poročal g. Tručl, ki je priznal, da bi lahko bila sekcija nekoliko agilnejša.

Pri samostojnih predlogih je Janez Nemec predlagal reorganizacijo sekcij, kar je občni zbor soglasno sprejel.

Pri volitvah je bila soglasno potrjena lista, ki jo je predlagal g. Puhan in ki je bila v glavnem sestavljena enako kot je bil stari odbor.

V zadnji točki se je najprej oglasil župan g. Ferdinand Hartner in dejal, da Mura predstavlja zelo pomembno funkcijo v ožji domovini. Oglasila sta se tudi zastopnik SK Ljubljane g. Cek in zastopnik LNP-ja g. Mr. Maver ter izrekla pohvale Muri za njeno delo.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu