Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Od Bistrice do članske ekipe Mure

Debi Vida Šumenjaka na članskem nivoju. Debitiral je 22. maja 2022 na tekmi Mura : Maribor, star 17 let. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na zadnji prvenstveni tekmi proti Mariboru je po spletu okoliščin, priložnost med vratnicama dobil 190 cm visoki in 17-letni Vid Šumenjak. Izkoristil jo je na najboljši možni način in dokazal, da ima Mura v svojih vrstah dobre rešitve tudi na tem igralnem položaju. Po nekaj prespanih nočeh in zbranih mislih smo pred mikrofon povabili enega najmlajših Murinih debitantov in dijaka 2. letnika Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota.

Uau!

Med privrženci Mure še vedno odmeva tvoj zelo soliden debi na članskem nivoju. Od daleč je vse skupaj izgledalo precej suvereno. Je bilo kaj treme? "Največ treme sem imel na ogrevanju, saj je vse to bilo zame prvič. Ko pa smo pred tekmo prišli na igrišče in sem videl več kot 4000 gledalcev pa me je ponesel adrenalin in je tista začetna trema izginila. Iskreno povedano sem je pričakoval malo več."

To, da boš branil za člansko ekipo si verjetno izvedel zadnji trenutek? "Lahko bi temu tako rekel. Izvedel sem dan pred tekmo. Kadeti smo v zadnjem krogu gostovali v Mariboru, nakar me je k sebi poklical trener in mi dejal, da bom jutri branil za člane. Posledično nisem igral kadetske tekme. Enako novico mi je zvečer sporočil še trener Damir Čontala." Prva misel? "Uau!".

Kako so te sprejeli soigralci? Videlo se je, da te je na ogrevanju bodril Obradović. "Zelo v redu. Vsi so mi pomagali in me vzpodbujali. Še posebej bi omenil Matka Obradovića, ki me je vzpodbujal že dan pred tekmo in nato na sami tekmi."

Nogomet sem spoznaval na Bistrici

Vrniva se k tvojim nogometnim začetkom. Začel si zelo mlad. "Prve nogometne korake sem naredil na Bistrici pri selekciji U-7, nato pa sem prestopil k Muri. Sprva sem bil malo igralec malo vratar. Tako je bilo tudi denimo pri U-12, kjer sem en polčas branil, drugi polčas pa igral. Po tem je sledila selitev v gol."

Iz Bistrice vas je nato kar nekaj odšlo k Muri. "Zraven mene še Žiga Ozbetič, Niko Graj, Domen Donko in Gašper Lebar. Jaz, Žiga, Niko in Domen smo vsi igrali za kadetsko ekipo, Gašper pa je vmes prenehal. Na tem mestu bi rad omenil našega prvega trenerja na Bistrici Boštjana Graja."

V lovu na minutažo

Načrti za prihodnost? "Moj prvi cilj je, da poskušam priti v prvo ekipo in da dobim čim večjo minutažo. Imam dolgoročno pogodbo z Muro in sicer do konca leta 2024."

Si tudi dijak 2. letnika, izobražuješ se za poklic elektrotehnika. Kako usklajuješ šolo in nogomet? "Nekako gre, ampak je zelo težko. Treninge imam tako dopoldne kot popoldne, zato mi ne ostaja veliko časa. Če želim vse skupaj uskladiti moram vstati zelo zgodaj. Časa praktično nimam veliko."

Priprave na novo sezono so tik pred vrati. "Začnemo v ponedeljek, priprave pa bom pričel skupaj s članskim moštvom. Sicer pa sem z letošnjo sezono zaključil kadetski stalež imam pa še možnost dveletnega igranja za mladinsko ekipo."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu