Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Glavnino stroškov za igralno površino bo nosil klub

Kmalu bo odstranjena obstoječa travnata ruša. Na južni strani že poteka izdelava nove drenaže. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Na Fazaneriji se nadaljuje prenova travnate površine. Obstoječa travnata ruša bo kmalu odstranjena, tovornjaki pa bodo odpeljali okrog 7000 kubičnih metrov zemlje. Istočasno delavci ob južni strani že polagajo novo drenažo.

Kakšna bo struktura novega igrišča?

Po odstranitvi zemlje in izdelavi nove drenaže sledi izdelava namakalnega sistema. Na namakalni sistem pride frakcija v debelini 15 do 20 cm. Naslednji sloj je talno gretje na katerega bo prišlo 26 cm posebne mešanice peska. Na vrhu bo sledila 4 cm travnata ruša.

Kdo so financerji?

Celotna investicija je ocenjena na nekaj čez 800.000 evrov od katerega bo glavnina stroškov padla na pleče občine in kluba. MOMS bo prispeval 300.000, Fundacija za šport pa 50.000 evrov. Klub si lahko majhen del sredstev obeta tudi z NZS-ja, saj se je prijavil na razpis za infrastrukturne projekte. Polovico skupnih stroškov bo moral zagotoviti klub in kot je dejal predsednik Robert Kuzmič so jim na pomoč priskočili tudi sponzorji.

Za podcast Doj se prosi je Kuzmič dejal: "Prenova in selitev igralne površine je bila planirana in tudi nujna. Večina stroškov je padla na ramena kluba. En del prispeva občina, 50.000 evrov Fundacija šport, računamo pa tudi na del sredstev s strani NZS-ja. Vsaj 400.000 evrov pa moramo zagotoviti sami. K temu moramo prišteti še okrog 300.000 do 400.000 evrov sponzorskega denarja. Na tem mestu bi se zahvalil sponzorjem, ki nam stojijo ob strani s popusti, brezplačnim delom in materialom. Kot sem dejal je sponzorskega denarja okrog 400.000 evrov. Prepričani smo, da nam bo igrišče uspelo narediti do roka, tj. do prvih tekem."

Predsednik se je dotaknil še srednjeročnih projektov: "Prizadevamo si, da bi bil do stote obletnice vsaj en del stadiona dograjen. Želimo pa si, da bi se v naslednjih petih do sedmih letih Fazanerija v celoti razvila. Tukaj mislim stadion, kopališče in okolico."

Sloji nove igralne površine na Fazaneriji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: NŠ Mura

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu