Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tomi Horvat odhaja v Sturm

Tomi Horvat se veseli svojega prvega evropskega zadetka. Na tekmi proti Ludogorcu, 28. julija 2021, v Razgradu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Murin reprezentant Tomi Horvat se z današnjim dnem seli v Sturm iz Gradca s katerim je podpisal pogodbo do leta 2025. Tomi, ki prihaja iz Turnišča je nogomet začel igrati pri Muri, nato se je za kratek čas odpravil v Maribor in se v sezoni 2018/2019 znova vrnil v Mursko Soboto. V štirih sezonah je za Muro odigral 159 tekem ter dosegel 18 zadetkov. Zadnja sezona je bila njegova najuspešnejša, saj je igral na petintridesetih prvenstvenih, enem pokalnem in štirinajstih evropskih obračunih. Kot je klub sporočil v svoji izjavi je Tomi Horvat odšel za rekordno odškodnino. Višina zaenkrat ni znana. Neuradni podatki pravijo, da bi naj Mura zaslužila med 700 in 800 tisoč evri, pogodba pa vsebuje tudi bonuse, ki bi lahko odškodnino dvognili krepko čez milijon evrov. Mura pa bi pripadel še del nadomestila ob naslednjem prestopu.

Robert Kuzmič: "Tomi je otrok Mure, ki se je zaradi znanih okoliščin pred leti preselil v Maribor. Takoj od našega vstopa v klub, leta 2015, smo pozorno spremljali njegov razvoj in napredek ter si ga želeli zvabiti nazaj v Fazanerijo. To nam je naposled uspelo ob povratku med prvoligaše, pred sezono 2018/19. Tomi je v Muri dobil priložnost in pogoje za napredek, ki je bil viden iz sezone v sezono. Zelo hitro je nase opozoril tako v Sloveniji, kot kasneje tudi na mednarodnem prizorišču. Postal je eden ključnih igralcev čarno-bejlih in samo potrdil to, da je Mura najboljša izbira za mlade perspektivne igralce, ki želijo narediti korak naprej v karieri. Ta je zdaj uspel Tomiju, ki se seli v Sturm, kjer bo karieri nadaljeval pod precej boljšimi pogoji. Verjamemo, da je prestop v Sturm lahko tudi začetek potencialnega strateškega sodelovanja s klubom iz Gradca. Tomijeva zgodba in pot sta lahko v navdih ostalim mladim nogometašem. Za konec bi se mu zahvalil za njegov njegov doprinos v teh letih in mu zaželel vse najboljše v nadaljevanju kariere."

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Tomi Horvat

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu