Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Old boysi Sobote premagali old boyse Nafte

Skupinska fotografija old boysov Sobote in Nafte. Fotografija je nastala 14. septembra 1963. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Pomurski vestnik

V soboto, 14. septembra ob 16.00 je bila na igrišču NK Sobota prijateljska nogometna tekma med starimi "asi" Sobote in Nafte. Old boysi Sobote so premagali old boyse Nafte s 6:1 Pred tekmo je tov. Ervin Kerčmar, nekdanji igralec obeh moštev izročil v imenu starih igralcev Sobote tov. Francu Zelku lepo darilo za dolgoletno uspešno igranje pri moštvu NK Sobota. Moštvi sta nastopili v sledeči postavi:

Sobota: Ouček, Kološa I, Krančič, (Svatina), Norčič Aki, Kukanja, (Merica), Babič, Zorec, Vrtarič, Norčič Jože, Lah in Kološa II.

Nafta: Štefanec I, (Vidak II.) Lutar, Štefanec II., Vidak I., Norčič B., Gerenčer, Török, Simunič (Vajda), Boldižar in Varga.

Tekma se je začela precej živahno in borbeno, vendar le za nekaj časa. Pri obeh moštvih se je opazilo, da igralcem manjka kondicije. Sobota je bila sicer boljše moštvo, kar je tudi razumljivo, saj so pri Soboti nastopili pretežno mlajši igralci kot pri Nafti.

Pri Soboti so nastopili vsi igralci, ki so prekoračili 30 let,, dočim je bila pri Nafti povprečna starost približno 36 let. Najstarejši na igrišču je bil vsekakor tov. Kukanja, 49 let, kar ga pa ni dosti oviralo pri točnem podajanju žoge. V vodstvo so prvi prišli domačini po Lahu. Kmalu nato so Lendavčani uredili svoje vrste in po Šimuniču izenačili. Končni rezultat prvega polčasa je postavil Babič Mirko s prisebnim strelom. Drugi del igre je pripadal Soboti. Nekaj zelo lepih akciji napadalcev Sobote je rodilo kar štiri zadetke.

Strelci so bili: Norčič Aki 2, Kološa II 1, Svatina 1 ter Šimunič za Nafto.

Tekmo je z manjšimi napakami sodil pred približno 250 gledalci tov. Hari iz Lendave.

V nedeljo, 22. septembra bodo stari Sobočani igrali povratno tekmo v Lendavi.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu