Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Ostre puščice za vse, ki jim ni mar do kluba
20. september 2022

Muraše je pred treningom v Bakovcih pričakalo sporočilo Black Gringosov. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

Zadnji rezultatski neuspehi Mure so precej razburkali javnost v pokrajini ob Muri. Komentarji, ki jih je moč slišati na tekmah in prebrati na družbenih omrežjih so precej "strupeni" in pozivajo k odstopu glavnega trenerja. Prizanesljivi niso niti do igralcev, ki jim očitajo neprimeren odnos do Murinega dresa. Nekateri so polni žaljivk in zreli tudi za kakšno kazensko ovadbo, spet drugi pa konstruktivni in z jasnim sporočilom. Nekaj teh objavljamo v nadaljevanju (brez popravkov).

"Prišel je zdaj pravi čas razmislek za trenerja, igralce, vratarja ali so sposobni ali ne za člansko ekipo nogometni klub NŠ Mura???!!! Srečno vsem"

"Samomor, pri 2-2 menjavlje sredino nej pa napad, v prvi postavi pa skoz eni in isti"

"5 vs 17 strelov na gol in 38 % posest žoge. Ne ven no..."

"Nimam besed za prvi polčas, odlično, kaj pa potem, to pa ni logike, nekdo bo moral za to odgovarjat, Čontala ti pa razmisli, Mura si zasluži več, niso samo igralci krivi."

"Prvih 25 minut super, agresivno, agilno, kombinatorno, 2:0. Nato "smrtna" šansa našega "zvezdnika", ki je velik dolžnik že ves jesenski, pa tudi spomladanski del prejšnje sezone za povišanje rezultata na 3:0. Namesto tega še ena v vrsti letos premnogih katastrofalnih posredovanj Matka in znižanje na 2:1. Drugi polčas igra samo še Olimpija naši pa spet blackout. Zgleda, da fantje rabijo ob in na igrišču enega ali dva deda (Gajser naprimer kot pomočnik trenerja), ki bi jim, se opravičujem za vokabular, jebala vse po spisku in hkrati dvignila moralo. Ker vse preveč na igrišču zgledajo kot prestrašene, razočarane, užaljene, razvajene princeske, ne pa kot dedi, ki jim je nogomet služba."

"Kda je Mura nazadnje mejla doma 30% posest?, kda se je Mura nazadnje doma tak branila? Pa tau mislen na slovensko ligo...."

"Pa kdo na svetu igra tak nogomet kot mura? Tak bunker niso igrali niti proti totenhemu. Žalostno, res"

"Zakoj man je občujtek ka če bi z vseh teh igralcov ka jih mamo skup spravo pravo ekipo z praven sistemom bi razturali. Ali če trener toga ne vijde te ga trbej menjate!"

"Kda daš vse od sebej na igrišče pa zgibijš nemreš kaj nasprotnik je baukše.Ali se vidlo ka so muraši nej pri stvari.Ali nemrejo bejžati ali se jim pa neda? Če nemajo želje po zmagi in se ne borijo naj rajši ne hodijo na igrišče.Vejpa se bole borijo ove ka špilajo za sendvič pa kokto.To je moje mnenje.Ajmo Mura.Kda te pokazali željo pa borbenost van nemo nič zamerile.To vam trener nemre pomagati.Ka je trener kriv če si proti Olimpiji nej motiverani pa v Fazaneriji. Žalostno."

Žvižgi za Čontalo in nezadovoljstvo Obradovića

Športni časnik EkipaSN je po razočaranju z Olimpijo poročal, da bi naj nezadovoljen Matko Obradović po tekmi resno razmišljal o predčasni prekinitvi pogodbe. Na koncu bi naj vendarle zgladili mnenja, da bo prvi čuvaj mreže ostal na Fazaneriji, čeprav je bil športni direktor Denis Rajbar jasen: "Nekateri igralci so izkoristili bonuse. Na starih lovorikah se ne da živeti." S tem je dal jasno vedeti, da je v prihodnjih dneh in tednih možno prav vse, na nek način pa se je - pričakovano in tudi pravilno - postavil v bran trenerju.

Na negodovanja pristašev seveda ni imun niti trener Damir Čontala, ki skoraj vsako tekmo posluša žvižge in odgovarja na vprašanja o svojem odstopu in zamenjavi: "Pred mano je bil trener Ante Šimundža. Strokovnjak z imenom, ugledom in odličnimi rezultati. Pričakovanja so razumljivo visoka, hkrati gre za okolje, ki si želi domače zasedbe. Tako na igrišču kot ob njem, ampak v veliko primerih so tako igralci kot trener na koncu tisti, v katere je usmerjenih največ puščic. Vedno znova poudarjamo željo o čim večjem številu domačih fantov, potem pa prav oni največkrat občutijo negodovanje in nestrinjanje zaradi kakšne odločitve ali poteze na igrišču. Zelo zanimivo," je za časnik EkipaSN dejal Čontala in nadaljeval z mislijo o njegovi zamenjavi: "To je vprašanje za vodstvo kluba. O tem odločajo ljudje, ki so me postavili na ta položaj, zavedam pa se, da trener nikoli ni varen. Tudi ob nizu dobrih rezultatov se lahko vse hitro obrne. Položaj ni prijeten, ni najboljši, s trenutnim izkupičkom nismo zadovoljni. Ne jaz ne strokovno vodstvo ne igralci ne vodstvo kluba. Kljub vsemu ni tako tragično. Mura vendarle ni osma, deveta, ali z ogromnim zaostankom do mest, ki vodijo na evropska tekmovanja. Včasih je bila na teh mestih, pa so bili pritiski manjši, vendar to ni opravičilo. Nismo zadovoljni, o vsem drugem odloča vodstvo kluba."

Svoje so dodali tudi Black Gringosi

Sever je bil vedno tisti del stadiona s katerega niso nikoli prihajali žvižgi, ne za igralce ne za trenerje. Black Gringosi stojijo črno-belim ob strani tako v dobrem kot slabem, pogosto pa s transparenti izrazijo svoje mnenje. Tako je bilo tudi danes, ko so na Fazaneriji izobesili transparent "Čontala, a ni že čas, da sam odstopiš?!?", na prizorišču treninga v Bakovcih pa "Če vam je več za vse druge stvari kakor do kluba in grba spi*dite iz Sobote."

Prihodnji dnevi in tedni bodo na Fazaneriji vsekakor zanimivi. Na NK Mura skozi čas ne obsojamo nikogar in se ne postavljamo na nobeno stran. V dobro kluba želimo in upamo, da se stvari zopet postavijo v prave tirnice.

Murinega trenerja je na Fazaneriji pričakalo sporočilo Black Gringosov. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu