Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Pol ducata zadetkov v pokalu maršala Tita

Nogometaši Sobote so v 1/32 finala pokala maršala Tita gostili hrvaški Radnik iz Kutine. V deževnem vremenu so slavili z visokih 6:0 (3:0) in se uvrstili med 32 najboljših ekip v Jugoslaviji.

Za Soboto so med drugim igrali: Horvat, Bušen, Šimon, Klajnšček, B. Norčič, Kulčar, Vrtarič, Pavličevič in Zelko.

V prvih minutah so gostje pritisnili na vrata Sobote in poskušali čim hitreje doseči zadetek. Naši nogometaši so se otresli pritiska in v 6. minuti je Zelko z bližine poslal žogo prek vrat. V 15. minuti je Vrtarič stresel prečko. Sobota je bila v tem delu igre nevarnejša. Prvi zadetek je padel v 31. minuti, dosegel pa ga je Zelko. Štiri minute pozneje je padel še drugi zadetek. Pavličevič je s sedmih metrov neubranljivo streljal v desni spodnji kot vratarja Radnika. V 37. minuti je Zelko iz enajstmetrovke povišal na 3:0, kar je bil tudi rezultat polčasa.

Po odmoru je Sobota zagospodarila na igrišču. V 59. minuti je Pavličević sprožil z dvajsetih metrov in zadel levi kot za 4:0. Dve minuti pozneje je Kulčar streljal proti vratom, vratar pa je žogo odbil do Vrtariča, ki je povišal na 5:0. Isti igralec je v 65. minuti s strelom pod prečko dosegel še šesti zadetek. Po zadetku se je Radnik povlekel v obrambo. V 79. minuti se je po duelu v kazenskem prostoru Radnika poškodoval Pavličević in Sobota je do konca igrala le z desetimi igralci.

Zmaga Sobote je zaslužena. Branilca Horvat in Bušen sta dobro opravila svojo nalogo, odlično pa je igrala še krilska vrsta Šimon, Klajnšček in Bela Norčič. Napadalna vrsta je bila na začetku premalo odločna nato pa je strnila vrste in uspešno zaključevala akcije. Do prvega zadetka je bil Radnik enakovreden nasprotnik. Po prejemu prvega gola so se povlekli v obrambo.

Sobota bo v naslednjem krogu igrala proti Tekstilcu iz Zagreba. Tekma bo 29. novembra ob 14.00 v Murski Soboti.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu