Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Poraz Mure v Lendavi

V nedeljo, 26. aprila 1936 je Mura gostovala v Lendavi in izgubila s 3:2. Vsi zadetki so padli v drugem polčasu. To je bila druga prvenstvena tekma teh dveh tekmecev. Jeseni je v Murski Soboti slavila Mura z 2:1.

Tekma je bila zelo napeta od prve do zadnje minute, minila pa je v zelo vroči atmosferi. Mura je skoraj ves čas tekme imela premoč in žogo v nogah, vendar so napadalci preveč oklevali pred golom in niso uspeli relizirati vseh priložnosti. Črno-beli so zapravili tudi enajstmetrovko. Kot poročajo časopisi je Lendava tehnično zaostajala za Muro, vendar je to nadoknadila s skrajno požtvovalnostjo in elanom. Pri Muri je bil najboljši Štefan Čagran, pri Lendavi pa nekdanji igralec Mure Varga, Starc in Tišma.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu