Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prvi remi med Muro in Aluminijem po letu 2013

Na tekmi proti Aluminiju je na članski prvenstveni tekmi debitiral mladi muraš, Tio Cipot, in tako v napadu zaigral skupaj z bratom, Kaijem. Avtorske pravice: www.nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

* Stadion Fazanerija, sodniki: Antić, Kasapović, Mikača.
* Strelca: 1:0 K. Cipot (49.), 1:1 Matjašič (50.).
* Mura: Obradović, Karničnik, Karamarko (od 41. Kous), Kaučič, Šturm, Kouter, Horvat, Bobičanec, K. Cipot, Šušnjara (od 46. Filipović), Maroša (od 78. T. Cipot).
* Aluminij: Janžeković, G. Pečnik, Muminović, Pantalon, Ploj, Marinšek, Šaka, Horvat (od 72. Čermak), Matjašič (od 84. Vrdoljak), Bosilj (od 67. T. Pečnik), Živković (od 67. Klepač).
* Rumeni kartoni: K. Cipot, Bobičanec; Ploj, Horvat, Matjašič, Marinšek, Pantalon.
* Rdeč karton: K. Cipot (90.).

Dvoboj med Muro in Aluminijem ni več odločal o evropskih nastopih, saj so si Prekmurci nastop v kvalifikacijah zagotovili kot pokalni zmagovalci, Kidričani pa so vse možnosti zapravili med tednom, ko so na domačem igrišču visoko izgubili proti Domžalam. Je pa dvoboj odločal o četrtem mestu na prvenstveni razpredelnici, pred njim je imel dve točki prednosti pred Sobočani, zato motiva pri igralcih ni manjkalo.

Aluminij se je na letošnjih gostovanjih izkazal z disciplinirano igro in s trdno obrambo, tudi tokratna tekma ni bila izjema. Muri ni dovolil take prevlade, kot jo je imela na prejšnji tekmi proti Olimpiji, v prvem polčasu jim ni dopustil niti nevarnejšega strela.

Če v prvem delu ni bilo pravih priložnosti, pa sta že v prvih petih minutah drugega padla dva gola. Mura je povedla, potem ko je bil po podaji Luke Bobičanca v kazenskem prostoru najvišji Kai Cipot, ki je z glavo premagal Luko Janžekoviča.

A veselje gostiteljev je bilo kratko. Jure Matjašič je že v naslednjem napadu ušel svojim čuvajem, prišel neoviran v kazenski prostor in z močnim strelom po tleh izid izenačil.

Do konca je bila Mura boljši in nevarnejši tekmec. Janžekovič je moral posredovati po strelih Andrije Filipovića in Bobičanca, Filipović je z močnim strelom zadel tudi prečko, bilo je še nevarnih akcij, toda izid se ni več spremenil.

Mura bo v zadnjem krogu v sredo gostovala v Sežani, Aluminij pa bo gostil Maribor.

Tudi proti Aluminiju je gol Mure branil Matko Obradović. Avtorske pravice: www.nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kapetan Mure, Žiga Kous, je dobil dvoboj z nogometašem Aluminija, Nikom Marinškom. Avtorske pravice: www.nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tudi na tekmi predzadnjega kroga v tem prvenstvu veljajo omejitve na prvoligaških stadionih. Avtorske pravice: www.nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Vezist Tomi Horvat je bil deležen pogostih prekrškov s strani nogometašev Aluminija. Avtorske pravice: www.nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu