Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Remi Mure in Olimpije

Strelec zadetka za Muro Amadej Maroša in Timi Max Elšnik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Žnidaršič, Žunič, Klančnik.
* Strelca: 0:1 Kamy (7.), 1:1 Maroša (29.).
* Mura: Obradović, Gorenc, Karamarko, Kous, Šturm (od 71. Pucko), Bobičanec, Horvat, Kouter, Maroša (od 89. Karničnik), Šušnjara (od 83. Cipot), Maruško.
* Olimpija: Vidmar, Andrejašič, Kamy, Šme, Jurčević (od 55. Pavlović), Elšnik, Ostrc, Tomić, Cekici, Bezjak (od 73. Menalo), Vukušić (od 85. Lupeta).
* Rumeni kartoni: Gorenc, Maruško; Andrejašič, Kamy, Vukušić, Ostrc.
* Rdeči karton: /

Nogometaši Olimpije tudi po 34. krogu državnega prvenstva ostajajo na prvem mestu. V Murski Soboti so osvojili točko, s katero so lahko povsem zadovoljni. In to zaradi dveh razlogov. Prvi je, da bodo, če bodo v naslednjem krogu doma premagali sežanski Tabor, prvaki tudi v primeru neodločenega izida v zadnjem krogu v Celju, drugi pa, da je bila Mura v dvoboju boljša. Ljubljančane je reševal vratar Nejc Vidmar, ubranil je vrsto nevarnih strelov motiviranih Sobočanov, ki so večji del tekme prevladovali na igrišču.

Že na začetku se je videlo, da si obe ekipi želita poln izkupiček. Mura jih je želela osvojiti z napadalno, oslabljena Olimpija, ki je igrala brez Mirala Samardžića in Stefana Savića, pa s taktično, zanjo neznačilno bolj zaprto igro, v kateri so se zanašali predvsem na prekinitve.

Domači so prvo priložnost prek Luke Šušnjare zapravili, Ljubljančani pa svoje ne. V sedmi minuti je Endri Cekici izvedel prosti strel z leve strani, Daniel Kamy pa je z glavo poslal žogo v mrežo. Prekmurci so zahtevali prekršek v kazenskem prostoru, toda sodnik Andrej Žnidaršič se s tem ni strinjal.

A igralce Mure prejeti gol ni presekal. Uprizorili so pritisk proti vratom gostov, Nejc Vidmar je prvi strel Amadeja Maroše še ubranil, v 29. minuti pa je bil nemočen, Maroša se je sprehodil skozi nezanesljivo ljubljansko obrambo, nato pa mimo vratarja poslal žogo v mrežo.

Domači so bili bili boljši tudi po izenačenju, lahko bi dosegli še kakšen zadetek, Maroša je bil stalna nevarnost za Ljubljančane, toda izid se do odmora ob polčasu ni spremenil.

Drugi del se je začel tako kot prvi, že v prvem napadu se je v priložnosti znašel Šušnjara, a je Vidmar dobro posredoval. V 54. minuti je na sceno spet prišel Maroša, potem ko je spodrsnilo Kamyju, je sam stekel proti vratom tekmecev, vendar ni streljal, odločil se je za podajo Šušnjari, ki pa jo je s požrtvovalnim padcem pod noge prestregel Denis Šme.

Po nekajminutnem zatišju je gledalce v 66. minuti gledalce spet na noge dvignil Tomi Horvat, a je streljal čez gol, nekaj minut pozneje je na podobno mesto z glavo poslal Matic Maruško.

Zelenobeli so v zadnjem delu vzpostavili ravnotežje, prave priložnosti si sicer niso priigrali, je pa moral domači vratar Matko Obradović dvakrat resno posredovati, ko sta mu s streli od daleč zagrozila Cekici in Timi Max Elšnik.

Zadnji priložnosti na tekmi sta se v zadnji minuti rednega dela in v sodnikovem podaljšku ponudili Kaiju Cipotu in Horvatu. Po kotu so na Cipota tekmeci nanj pozabili, toda mladi napadalec je streljal mimo gola, Vidmar, najboljši posameznik tekme, pa je v zadnjih trenutkih še enkrat dobro posredoval po strelu Horvata.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostila CB24 Tabor Sežano, Mura pa bo doma igrala proti Aluminiju.

Na tribunah so bili lahko le gledalci s sezonskimi vstopnicami in z maskami. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Jan Gorenc in Tomislav Tomić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na tekmi se je zbralo 500 gledalcev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žiga Kous in Daniel Yves Kamy Ntankeu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Za časa poškodbe Alena Kozarja kapetanski trak nosi Žiga Kous. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matic Maruško in Tomislav Tomić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matic Maruško in Ante Vukušić. Akcijo spremljata Kouter in Elšnik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Podpora s tribun. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Jan Gorenc in Endri Cekici. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu