Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Remi med Muro in Partizanom

Nino Kouter je iz igre vrgel Miloša Jojića. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so odigrali četrto pripravljalno tekmo to sezono v kateri so se na Fazaneriji s Partizanom razšli z 2:2. Polčas je pripadel Muri z 2:0. To je bil dvoboj dveh črno-belih ekip, pri čemer so Muraši tokrat igrali v zlatih dresih. Tekma je bila odprta za javnost in odigrana pred gledalci, saj je vlada RS sprostila ukrepe za zajezitev koronavirusa.

Oba trenerja, Ante Šimundža pri domačih in Aleksandar Stanojević pri Partizanu, sta na igrišče poslala kar lepo število igralcev. Vsaka trener po dve enajsterici.

Postava Mure: Obradović - Gorenc, Maruško, Karničnik - Šturm, Kouter, Bobičanec, Horvat, Kous - Klepač in K. Cipot. Sredi prvega polčasa je rahlo poškodovanega Bobičanca zamenjal Kozar.

Od 60. minute naprej so igrali: Zalokar, Lovrić, Karamarko, Pucko, T. Cipot, Kozar, Đurak, Brkić, Filipović, Maroša in Mandić. Deset minut pred koncem je Kozara zamenjal Antolin.

Postava Partizana: Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović - Ščekić, Jojić - Lutovac, Pavlović, Pantić - Stulić. V drugem polčasu so igrali: Stevanović - Živković, Djordjević, Ostojić, Urošević - Smiljanić "Lola", Zdjelar - Terzić, Natcho, Jović - Bazdar.

Tekmo so veliko bolje pričeli Muraši, ki so povedli v prvi pravi akciji na tekmi. Luka Bobičanec je izvajal kot, vendar je le na kratko podal do Nina Koutra, ki je z Bobičancem odigral dvojno podajo. Slednji je potegnil proti sredini in s strelom z roba kazenskega prostora zadel krajši kot vratarja Popovića za 1:0. Drugi zadetek je padel v 38. minuti. Muraši so dobili dvoboj na sredini, Klepač je z glavo podal do Tomija Horvata, ki je potegnil v sredino in s strelom s petindvajsetih metrov zadel desni kot vratarja Partizana za 2:0. Prvi polčas je v celoti pripadel Muri, ki je bila boljša in konkretnejša. Za razliko od prejšnjih tekem je Ante Šimundća v prvem polčasu poslal na igrišče pričakovano enajsterico, ki je kraljevala v minulem prvenstvu. Na sredini prvega polčasa je pri enem izmed dvobojev utrpel poškodbo Bobičanec, ki ga je zamenjal Kozar.

Drugi del je Partizan pričel s povsem drugo enajsterico. Znižanje rezultata je sledilo v 60. minuti. Po podaji z desne strani je v sredini žogo prejel Nemanja Jović in z desetih metrov s pol volejem neubranljivo zadel za 2:1. Zadetek je padel po napaki Mure v obrambi. Isti igralec je dosegel zadetek tudi v 85. minuti. Znova po napaki Mure iz katere se je rodil pol protinapad iz katerega je Jović izenačil na 2:2.

Pred tekmo se je vodstvo kluba s pozornostjo zahvalilo igralcem letnika 2002, ki so končali nogometno šolo pri Muri. Izhodni mladinci so bili: Vito Štrakl, Marko Miličevič, Rok Erniša, Marin Rantaša, Luka Hari, Leon Kovač, Aljaž Antolin, Filip Kosi, Aleš Štornik in Maj Penič.

IZ MEDIJEV

Začetna enajsterica Mure, ki je nastopila proti Partizanu. Stojijo od leve: K. Cipot, Gorenc, Obradović, Bobičanec, Kous, Maruško. Čepijo: Karničnik, Horvat, Klepač, Šturm in Kouter. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Vodstvo Mure in nogometne šole se je zahvalilo igralcem letnika 2002, ki so končali mladinski stalež. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kai Cipot v akciji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na tribune so se vrnili tudi gledalci. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Veselje Murašev po doseženem zadetku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Jadranka Mandić pomaga Luki Bobičancu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu