Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Reprezentanca Pomurja namučila OFK Beograd

Reprezentanca Pomurja (temni dresi) in OFK Beograd. Stojijo od leve: Sreten Davidović, Sava Antić, Jože Varga (Nafta), Anton Šarotar, Ladislav Kulčar, Jože Norčič, __, Ludvik Norčič, Vasilije Šijaković, Vladimir Žabkar, Feri Maučec, Živko Josić. Čepijo od leve: Bojan Skalar, Miloš Grujić, Srboljub Krivokuća, Ivo Đurinek, Alojz Zach, Vojislav Gaković, __, Tone Dominko (Nafta), Janez Sečko, Josip Skoblar, __, Radovan Gojkov, Adi Erjavec. Bralce prosimo za razpoznavanje oseb. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv Antona Šarotara

OFK Beograd, ki se nahaja na pripravah v Murski Soboti je odigral še zadnjo pripravljalno tekmo. Pred 1500 gledalci mu je nasproti stala reprezentanca Pomurja, ki so jo sestavljali igralci Sobote in Nafte. Po devetdesetih minutah je bil s 3:1 (2:0) boljši Beograd.

Reprezentanca Pomurja: Đurinek (Zach), Varga (Šarotar), Kološa, L. Norčič, Skalar, J. Norčič, Sečko, Dominko, Erjavec (Žabkar), Maučec in Kulčar.

OFK Beograd: Krivokuća, Šoškić, Šijaković (Gojkov), Grujić, Milutinović, Davidović, Čuk (Radulovič), Antić, Josić, Skoblar in Gaković (Nikolić). Trener: Vojin Božović.

Strelci: Skoblar (2) in Milutinović za Beograd in Dominko za reprezentanco Pomurja.

Tekma je bila zanimiva in tudi lepa. Domači so prijetno presenetili in se z borbeno in požrtvovalno igro zelo uspešno zoperstavili tehnično rutiniranemu in izkušenemu nasprotniku. Tudi napad je bil z Dominkom, strelcem častnega gola, dokaj ofenziven, vendar je obramba gostov z neprekosljivim Milutinovićem uspešno razčiščevala. V domačem moštvu so se posebno odlikovali Kološa, L. Norčič in Zach, ki je v 2. polčasu dokazal, da lahko Sobota nanj resno računa.

Trener OFK Beograd Vojin Božović: "V Murski Soboti smo se zelo dobro počutili. Vtisi so nadvse ugodni: prisrčen sprejem, tovarištvo med nami, igrišče, podnebje ... ne najdem primernih besed. Tudi s pripravami našega moštva sem zadovoljen; upajmo na zmage v Zahodni Nemčiji. V Pomurju smo našli nove prijatelje in to upam, da tudi v obratnem smislu. Prišli še bomo. Zopet ob prvi ugodni priložnosti."

Po odhodu Beograda pa je v Mursko Soboto prišel še en zvezni ligaš in lanskoletni prvak, zagrebški Dinamo. Gostje bodo v Murski Soboti ostali deset dni, v nedeljo, 9. avgusta ob 17.00 pa bodo igrali pripravljalno tekmo s Soboto.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu