Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Sobota povozila Dravo

Nogometaši Sobote so v 12. krogu slovenske lige gostili enajsterico Drave s Ptuja in zmagali z visokih 11:0. Sobočani so vodili že ob polčasu, ko je bilo 5:0. Zadetke so dosegli: Zelko (8), Horvat, Bencik in Vrtarič.

Sobočani so bili boljši skozi celotno tekmo. Že v drugi minuti je Janez Horvat s 24. metrov stresel prečko Drave. Serijo zadetkov je v 3. minuti pričel Zelko, ki je gostujočega vratarja matiral s strelom s petindvajsetih metrov. Domačini so nato v prvem polčasu dosegli še štiri gole, lahko pa bi tudi kakšnega več. Gostje so v prvem polčasu izvedli le nekaj napadov, branilci Sobote pa so vse uspešno odbili.

V drugem polčasu se je Drava osredotočala na obrambo in spredaj igrala le s tremi možmi. V tem delu igre so Sobočani še šestkrat zatresli mrežo Drave.

Še posebej se je izkazal Zelko, ki je dosegel osem zadetkov. Na levem krilu je dobro igro prikazal Bela Norčič, v obrambi pa so se odlikovali Klajnšček, Klepec in Aki Norčič.

Zmagale še tri ekipe Sobote

V predtekmi sta se pomerili druga ekipa Sobote in Ledava iz Černelavec. Tri zadetke je dosegel Bažika, enega pa Fujs. Mladinsko moštvo je gostovalo v Mariboru in s 3:1 premagalo Železničar. Dva zadetka je dosegel Horvat, enega pa Kulčar. Pionirji so se odpravili v Ljutomer, kjer so z 0:3 premagali tamkajšnji Ljutomer. Dva zadetka je dosegel Feri Maučec, enega pa Horvat.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu