Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Štefan Kozic ni več športni direktor Mure None

Bojan Jančar in Štefan Kozic. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Športni direktor ženske ekipe Mure Štefan Kozic je prevzel odgovornost za neuspehe murašic v kvalifikacijah za žensko ligo prvakinj in odstopil z mesta športnega direktorja. Svoje razloge je navedel na socialnem omrežju, klub pa se na njegov odstop še ni odzval.

Zapisal je:
"Ja, leta 1999 se je vse to začelo. Težko si je bilo takrat predstavljati, da bomo imeli 24 let kasneje, prvo zvezdico na dresih za 10 osvojenih državnih prvenstev. Pa še 10 pokalnih naslovov je v klubskih vitrinah, ter v mlajših selekcijah, saj niti sam ne vem koliko naslovov. Marsikatera igralka je naredila lepo nogometno kariero, nekatere tudi kot trenerke ali sodnice. Reprezentanca je in še vedno posega za našimi igralkami, tako v članski kot v mlajših reprezentancah, kar pomeni, da smo in še vedno delamo dobro skupaj s trenersko ekipo in tehničnim osebjem.Res je tudi, da smo v minulem državnem prvenstvu in pokalu osvojili dvojno krono, vendar glavnega cilja, uvrstitev v naslednji krog Evropske lige prvakinj, nismo dosegli ne letos ne lani. Še več, v obeh primerih smo izpadli že v polfinalu in nismo niti imeli možnosti, se v finalu boriti za napredovanje. Ker cilja nismo dosegli, sem mnenja, da je na vrsti nekdo drug, da zadovolji apetite kluba ter popelje Mura Nono v ta željeni drugi krog lige prvakinj. Torej, z 21.09.2023 zaključujem z delom kot športni direktor ŽNK Mura Nona. Na tej poti sem v 24 letih srečal ogromno izjemnih ljudi, seveda bili so tudi taki, ki so bili malo manj izjemni. Mnogi so rekli, da sem bil diktator, mogoče res, sem pa prepričan, če bi bil drugačen, bi se ta zgodba končala že dosti prej. Dosti stvari, bi danes naredil drugače, kot sem oz. smo jih naredili, torej ne bežim od tega, da bi lahko bilo še boljše. Vendar lahko zatrdim, da smo vse poteze vlekli v upanju, da je to najboljše za klub in igralke. Veseli me, da sem zadnjih 9 mesecev bil del Murine ekipe, kateri želim, da se moška članska ekipa čimprej vrne na zmagovita pota, ženskemu delu pa čim več zmag in čim manj poškodb."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu