Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Težko priborjena zmaga

Skupinska fotografija po zmagi nad Križevci. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Muraši so se danes pred okrog 300 gledalci na Fazaneriji pomeril z NK Križevci, ki so se ponovno pokazali kot zelo neugoden tekmec za črno-bele. Naši nogometaši so zmagali z 1:0 (1:0).

Mura: Luk, Kisilak, Celec, Lalović (od 46. Atanasov), Karas, Kotnik (od 59. Tompa), Pucko, Kozar, Slana (od 82. Potrč), Raduha, Toth. Trener: Feri Cifer.

Lesoplast Križevci: Zver, Aleks Vegi kalamar, Alen Vegi Kalamar, Pojbič (od 57. Kuronja), Šlihthuber (od 77. Vukan), Bencik, S. Novak, Škerlak, (od 59. Vöröš), Hari, Gašpar in Lainšček.

Mura je imela na začetku veliko težav pri prebijanju zgoščene postavitve gostov. Naši fantje si nikakor niso uspeli pripraviti priložnosti za zaključni strel.

Prvi pravi strel v okvir gostujočih vrat smo videli šele v 33. minuti, ko je z močnim strelom z velike razdalje poskusil Mihael Karas, a se vratar gostov ni pustil premagati. Naslednja priložnost pa je že odločila zmagovalca današnje tekme. V 40. minuti je kot izvedel Alen Kozar, ki je žogo poslal v kazenski prostor gostov. Tam je visoko skočil branilec Kevin Toth in žogo z glavo zabil v gol.

V drugem polčasu so se gostje nekoliko odprli in to so muraši vse pogosteje izkoriščali v hitrih protinapadih. V 53. minuti ponovno prosti strel za Muro z desnega roba kazenskega prostora. Niki Slana je lepo podal na drugo vratnico, kjer je do žoge prišel Saša Celec, ki je močno ustrelil, a je zadel le prečko. Do odbite žoge je prišel še Alen Kozar, ki je z roba kazenskega prostora udaril s prve, a je ustrelil po sredini vrat in gostujoči vratar je žogo brez težav ustavil.

Potem pa je prišla 63. minuta in sporna izključitev Mihaela Karasa. Glavni sodnik mu je namreč pokazal drugi rumeni karton zaradi domnevnega simuliranja. Odločitev je zelo razburila igralce in tudi navijače.

Že tako živčna tekma je postala še bolj napeta. Gostje so namreč začutili priložnost, da bi prišli do točke na Fazaneriji. Poskušali so priti do pravih priložnosti, a jim to ni uspevalo. Muraši so brez večjih težav odbili vse napade gostov, ki na celi tekmi niso sprožili nobenega strel v okvir vrat Mure. Še najbližje uspehu je bil v Tadej Hari, ki je v 91. minuti poskušal s strelom iz več kot 30. metrov, a je žoga zletela kakšen meter mimo vrat Mure.

Ostalo je pri zmagi Mure z 1:0 in novih treh točkah v boju za vrh 3. SNL vzhod. Vodilni Beltinci so si v tem krogu privoščili manjšo napako, saj so le remizirali proti Tromejniku. Muraši so tako zmanjšali zaostanek za prvim mestom na šest točk.

Zračni dvoboj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Dvoboj Mure in Križevec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Denis Potrč v dvobobju z igralcem Križevec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijaška skupina Black Gringos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pozdrav navijačem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu