Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tudi s Sturmom ali z GAK-om

Danijel Brezić leta 1995. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Franc Bobovec

Pri Muri dokončnega razporeda prijateljskih srečanj v pripravljalnem obdobju še nimajo izdelanega, vendar si v strokovnem štabu prizadevajo, da bi nekaj srečanj odigrali z močnejšimi nasprotniki. Graška avstrijska prvoligaša Sturm in GAK med te gotovo sodita.

Črno-beli imajo doslej definirani dve tekmi: 7. februarja bo Mura igrala z drugoligašem Nafto in sicer v Lendavi (če bo igrišče Nafte takrat to dovoljevalo, saj je znano, da je teren v Lendavi v tem vremenskem obdobju sila občutljiv). Druga dogovorjeva tekma je za 18. februar načrtovana z Beltransom v Veržeju. Predstavniki Mure naj bi v teku tega tedna obiskali prostore avstrijskih prvoligašev iz Gradca Sturma in GAK-a. Eden bo zanesljivo gost Fazanerije. Tudi srečanje s hrvaškim prvoligašem Varteksom iz Varaždina je načelno dogovorjeno, pri vseh pa gre le za uskladitev terminov, ki bi odgovarjali imenovanim klubom.

Sobočani del priprav načrtujejo ob obali, ki jih bodo skoraj zagotovo izvedli nekje v hrvaški Istri, najverjetneje v Medulinu, potekale pa naj bi teden dni. Poleg puljske Istre in Rijeke bodo tedaj v bližini še mnogi drugi klubi, ki bodo tam na pripravah, tako da z igranjem pripravljalnih srečanj ne bi smelo biti težav. Realizacija tega dela načrta je tudi pri Muri odvisna od finančnih zmogljivosti in ni skrivnost, da je racionalizacija vse bolj prisotna tudi v Murski Soboti.

V igralskem kadru bo do določenih sprememb vsekakor prišlo. Zaenkrat je na dlani le to, da se se je igralski kader zaradi nenadejanih razmer že skrčil. Breziću in Kmetcu, ki po novem letu odhajata k vojakom, se je pridružil še mladi Cipot, ki bo prav tako oblekel vojaško suknjo, čeprav uradnega poziva še ni dobil. Znano je, da sta bila Alihodžić in Belec operirana. Pri njiju bo potreben določen čas za rehabilitacijo, zato je negotovo, kdaj bosta lahko s polno močjo začela s pripravami. Pri Alihodžiću so napovedi optimistične in glede na naravo poškodbe oziroma bolezni, lahko realno tudi pričakujemo, da se bo Haris ekipi priključil že na samem začetku priprav. Pri Belcu je stvar veliko bolj komplicirana: okrevanje s terapijo, ki jo pričenja po novem letu, bo očitno trajala dalj časa, napovedi pa so nehvaležne.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu