Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Uspela generalka pred prvenstvom

Aljaž Antolin je igral na položaju zadnjega veznega in uspešno nadomestil Nina Kouterja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Črno-beli so danes odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred pričetkom spomladanskega dela sezone. V Celju, na stadionu Z'dežele, so se pomerili z aktualnimi državnimi prvaki in zmagali z 1:3. Polčas se je končal neodločeno 1:1. Mura je z enakim izidom premagala Celje tudi na zadnji prvenstveni tekmi.

Postavi obeh ekip

Celje: Jurhar, Vego, Zaletel, Stojinović, Kadušić, Rorič, Vrbanec, Novak, Kuzmanović, Kerin in Božić. Klop: Rozman, Martis, Brecl, Vodeb, Štravs, Benedičič, Flis, Matjašič, Dangubić, Zekhov in Kljun. Trener: Jiri Jarosik

Mura: Obradović, Kous (76’ Lovrić), Maruško, Gorenc, Pucko (76’ Travner), Antolin (62’ Ouro), Horvat, Klepač (62’ Đurak), Bobičanec, Filipović (76’ Štrakl) in Maroša (76’ Žižek). Trener: Ante Šimundža

Novi obrazi med prvih enajst

Trener Ante Šimundža je na tej tekmi pogrešal igralce, ki so zaradi okužbe s koronavirusom ostali v Turčiji. Manjkal je standarden Nino Kouter, ki ga je na sredini zamenjal Aljaž Antolin. Aljaž je produkt murine šole in je šestdeset minut odigral brez večjih napak, nakar ga je zamenjal Samsondin Ouro. Manjkal je tudi v zadnjem času standarden napadalec Kai Cipot.

Pričakovana postavitev na igrišču

Mura je tekmo pričela s štirimi igralci v zadnji liniji in sicer od leve Klemen Pucko, Jan Gorenc, Matic Maruško in Žiga Kous. Sredinski trio so sestavljali Tomi Horvat in Aljaž Antolin nekoliko zadaj, ter pred njima Luka Bobičanec. Na levem krilu je zaigral novinec Mihael Klepač, na desnem pa Andrija Filipović. V napadu je priložnost dobil Amadej Maroša, ki je na zadnji jesenski tekmi v Celju dosegel dva zadetka. V vratih je Marka Zalokarja zamenjal Matko Obradović, ki je po poškodbi očitno nared.

Izenačen prvi polčas

Prvi polčas so bolje pričeli domačini, ki so si priložnosti ustvarjali predvsem po zaslugi napak črno-belih. Le-ti so se na trenutke preveč poigravali v obrambi, predvsem, ko je bilo treba žogo prenesti na nasprotnikovo polovico. Na srečo domačini teh napak niso kaznovali, so pa gol dosegli po prekinitvi. Celjani so v 20. minuti izvajali kot, muraši pa so na drugi vratnici pozabili na Jakoba Novaka, ki je žogo potisnil v mrežo za 1:0. Nato je Mura počasi prevzemala vajeti igre v svoje noge, igrala enostavno s kratkimi podajami in nevarno prihajala pred vrata celjskega vratarja. V 29. minuti je Luka Bobičanec s prostega strela izenačil na 1:1. V 40. minuti je imela Mura priložnost za vodstvo, vendar je Amadej Maroša po strelu z glavo zadel vratnico.

Boljši drugi polčas

Drugi polčas je Mura kontrolirala igro in z res lepim zadetkom povedla z 2:1. Andrija Filipović je v 54. minuti žogo na kratko podal do Mihaela Klepača, ki je z roba kazenskega prostora mojstrsko zadel levi zgornji kot celjskih vrat. V 60. minuti sta se zgodili prvi menjavi. Vstopila sta dva novinca in sicer Samsondin Ouro ter David Đurak. Iz igre sta odšla Mihael Klepač ter Aljaž Antolin. Sledilo je nekaj menjav igralnih položajev. Luka Bobičanec se je preselil na levi bok, njegovo mesto pa je zasedel David Đurak. Ouro je v sredinskem triu zamenjal Antolina.

V 76. minuti je Ante Šimundža menjal še štiri igralce. Iz igre so odšli Pucko, Kous, Filipović in Maroša, vstopili pa so Kevin Žižek (namesto Amadeja Maroše), Vito Štrakl (namesto Andrije Filipovića), Dragan Lovrić (namesto Žige Kousa) in Jure Travner (namesto Klemna Pucka). Vsi igralci, ki so vstopili so zasedli položaje igralcev, ki so jih zamenjali.

Tretji zadetek je Mura dosegla v 88. minuti. Bobičanec je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je iz bližine zadel Dragan Lovrić za končnih 1:3.

Sledi prvenstvo

Mura je s to zmago dokazala, da je dobro pripravljena na pričetek prvenstva in je eden izmed kandidatov za visoka mesta na lestvici. Ima širok igralski kader in zamenjavo za praktično vsakega igralca, kar zna biti ključno v boju za Evropo. Do konca februarja bo že marsikaj jasno, saj si tekme sledijo na tri, štiri dni. Prva čaka muraše v četrtek, 11. februarja, ko na Fazanerijo prihaja Tabor Sežana.

Žan Benedičič in Amadej Maroša. V ozadju je Aljaž Antolin. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Murini obrambi je poveljeval Matic Maruško. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Samsondin Ouro je igral na položaju zadnjega veznega. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec je dosegel enega in asistiral pri drugem zadetku. Ob njem je Matic Vrbanec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu