Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Končane so priprave v Turčiji

Nogometaši Mure so oddelali 12-dnevne priprave v Turčiji. Ob koncu so jih zaznamovale okužbe s koronavirusom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Zvonko Žekš

Nogometaši Mure so končali priprave v Turčiji in se prek mariborskega letališča, v ponedeljek, 1. februarja 2021, srečno vrnili v Slovenijo. Žal je v Turčiji ostalo osem članov delegacije in sicer igralci Nino Kouter, Staniša Mandić, Filip Kosi, Klemen Šturm, Lan Erjavec, Kai Cipot, Tio Cipot in maser Tadej Kuster. V Slovenijo se bodo vrnili po preteku desetdnevne karantene, ki jim poteče 8. februarja 2021.

Vrnili bi se lahko že po sedmih dneh

Člani kluba, ki so ostali v Turčiji so bili po potrjenih okužbah s koronavirusom premeščeni v posebno nadstropje hotela Miracle Resort in so v izolaciji. Prostorov ne smejo zapuščati, tudi hrano si naročajo v svoje sobe. Po preteku sedmih dni bi lahko še enkrat opravili testiranje in če bi bil izvid negativen, bi Turčijo lahko zapustili že v petek, 5. februarja. Če pa bi bil izvid pozitiven pa bi morali ostati v Turčiji še dodatnih deset dni. Tako ostaja najverjetnejši scenarij, da se bodo v Slovenijo vrnili v ponedeljek, 8. februarja.

Lažni test na letališču Maribor

Ostala ekspedicija, ki je se je skupaj z Mariborom in Celjem vrnila v Slovenijo je morala še enkrat skozi postopek testiranja. Hitri testi so pokazali še eno okužbo v vrstah črno-belih. Pozitiven je bil Vito Štrakl, ki je pozneje opravil še PCR test, ki je rezultat hitrega testa ovrgel.

Sledi generalka s Celjem

Po prihodu v Slovenijo so imeli črno-beli v torek, 2. februarja, prosti dan, s treningi pa bodo nadaljevali 3. februarja. Pred prvim spomladanskim krogom, jih čaka še pripravljalna tekma z aktualnim slovenskim prvakom Celjem. Tekma bo v petek, 5. februarja ob 15.00 v Celju. Prvenstvo se za Muro nadaljuje 11. februarja, ko na Fazanerijo prihaja Tabor Sežana.

Strokovno vodstvo Mure na čelu s trenerjem Antejem Šimundžo (levo). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Zvonko Žekš

V hotelu Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Zvonko Žekš

Treningi so potekali na skrbno pripravljenih zelenicah pri pomladnih temperaturah. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Zvonko Žekš

Prihod na trening - levo Filip Kosi, desno Vito Štrakl. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Zvonko Žekš

Trening center v Turčiji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Zvonko Žekš

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu