Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ustanovljen je bil športni klub Mura

Prvo vodstvo športnega kluba Mura. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Mörszka krajina, št. 34

V hotelu Dobrai v Murski Soboti je bil 16. avgusta 1924 ob 20.00 ustanovni občni zbor športnega kluba Mura. Pod okriljem športnega kluba Mura bodo delovali nogometni, hazena, lahko atletski in kolesarski odsek.

Za predsednika je bil izvoljen bančni ravnatelj Franjo Košir, podpredsednik pa je postal odvetnik dr. Ljudevit Šömen. Tajnik kluba je postal bančni uradnik Josip Lipics, njegov namestnik pa sodnik dr. Farkaš. Mesto blagajnika je pripadlo trgovcu Izidoru Hahnu, njegov namestnik pa je prav tako trgovec Armin Hirshl. Gospodar kluba je kavarnar Geza Legenstein, njegov namestnik pa uradnik Žiga Valyi. Odbornika sta vladni tajnik Anton Svetina in upravitelj veleposestva Szapary, Franc Jelovšek.

Načelnik nogometnega odseka je postal uradnik Franc Ramovš, tajnik pa trgovec Eugen Farkaš.

Športni klub Mura prav tako prosi vse člane za plačilo članarine. Le-to lahko poravnajo vsako nedeljo dopoldne v Prekmurski tiskarni Murska Sobota.

 

Športni klub Mura je bil ustanovljen v hotelu Dobrai. Foto: Pomurski Muzej Murska Sobota

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu