Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V Bakovcih se obeta praznik nogometa med domačimi Bakovci in gostujočo Muro

Gre pravzaprav za derbi dveh ekip, ki obe prihajata iz Mestne občine Murska Sobota. Prav tako pa gre za derbi drugo in tretje uvrščenega moštva na 1. MNL, ki ju ločita 3 točke v korist Bakovcev. Sicer pa so Bakovci letos še brez poraza, ob sedmih zmagah so zabeležili še tri remije in imajo kar +15 gol razliko. Sicer pa se od lanskega septembra v Bakovcih ponašajo z prenovljenim športnim centrom, ki je sigurno eden izmed lepših te velikosti v Sloveniji. Stadion je klubu vsekakor dal nov zagon, saj so lani osvojili 1. mesto v tej ligi, vendar zaradi odprave pomurske lige niso mogli napredovati rang višje.

Na drugi strani pa je cilj Mure vsekakor doseči zmago in narediti še en pomemben korak proti vrhu. Od prvega mesta so trenutno oddaljeni 6 točk, pa tudi prvouvrščena Serdica je v izredni formi in pravzaprav skorajda ne izgublja točk. Muraši so v letošnji sezoni v gosteh na štirih tekmah zabeležili po dve zmagi in remija. Je pa ekipa pa katastrofalnem porazu s Križevci pokazala pravi karakter in suvereno premagala Hodoš in Goričanko. Najboljša strelca v Murini ekipa sta Ivo Balažic in Erik Hozjan, ki sta oba dosegla po 3 zadetke. Obenem vas pa ob tej priložnosti vabi tudi navijaška skupina Black Gringos, da se jim pridružite v Bakovcih in skupaj ponesete Muro prepotrebnim 3 točkam nasproti. Bo pa pri Muri manjkal Kapetan Kocbek zaradi kvote kartonov.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu