Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V Muri nezadovoljni s sojenjem na derbiju proti Olimpiji

Tekma med Olimpijo in Muro, ki so jo z 2:0 dobili Ljubljančani, še vedno buri duhove. Oglasil se je športni direktor Mure, Denis Rajbar in ostro kritiziral sojenje na tej tekmi. Spomnimo, Mura je bila na tej tekmi oškodovana, saj glavni sodnik Matej Jug ni piskal evidentnega prekrška Uroša Koruna nad Klemnom Puckom, s katerim bi si igralec Olimpije prislužil predčasno pot pod prho. V taboru Mure pa so tudi mnenja, da so bili oškodovani še za enajstmetrovko nad Amadejem Marošo.

"V preteklosti se nikoli nismo želeli ubadati s sojenjem in smo svojo energijo raje vložili v dobro delo. Čeprav so nas v zadnjem času spremljale težave s poškodami, z okužbami s koronavirusom in drugimi stvarmi, nikoli nismo jamrali. Toda po tem, kar se je dogajalo v Ljubljani enostavno ne bomo več tiho. Sodnik je in to ne prvič na naših tekmah, vplival na potek tekme in na končni rezultat. V Ljubljani sta se pomerili ekipi, ki se borita za vrh in vsaka točka je pomembna. Konec koncev vsi tekmujemo za to, da bi imeli kar najboljše rezultate. V takšnih tekmah lahko odločajo malenkosti in nekaj takšnega se je zgodilo tudi v Ljubljani. Videli smo dve veliki napaki sodnika. Najprej je bil evidenten prekršek nad Klemnom Puckom, kjer bi domači branilec moral prejeti rdeči karton, a sodnik ni dosodil ničesar. Ob koncu srečanja bi morali videti tudi enajstmetrovko v našo korist, pa se tudi to ni zgodilo. Tekma bi se lahko končala povsem drugače. Nihče ne pravi, da smo izgubili samo zaradi sodnika, je pa vsekakor vplival na potek tekme," pravi športni direktor Denis Rajbar.

"Pa to ni prvič, da smo bili oškodovani s strani sodnika, ki je sodil srečanje v Ljubljani. Te napake se ponavljajo in bojimo se, da so namerne. Nočem, da se kdo norčuje iz mene, saj v klub vlagam svoj denar in tega si ne bomo dovolili. Na drugi strani pa se lahko vprašamo kjer so sodniške napake v škodo Olimpije," pravi Rajbar.

Rajbar pa se je obregnil tudi ob dvojna merila, ki po njegovem mnenju vladajo v slovenskem nogometu. Pred tekmo 20. kroga so imeli tako v Murski Soboti, kot v Kidričevem podobne težave s pripravo igrišča, saj je travnato površino prebelil sneg. V Fazaneriji se je tekma morala odigrati, saj NZS ni pristala na prestavitev tekme, nekaj deset kilometrov stran je bilo prošnji Aluminija ugodeno.

"Vzdrževalci našega igrišča so morali vstati sredi noči, da so lahko od pete ure zjutraj pripravljali igrišče, da zadostimo pogojem, da se tekma igra. Igrali smo praktično na ledu. Naša prošnja je bila zavrnjena, nekomu pa ni bilo treba niti migniti s prstem pa je bila prošnja o odpovedi sprejeta in ugodena. Kdo nam bo kril škodo, ki je nastala na igrišču? Čemu dvojna merila, smo komu v napoto?," se še sprašuje Denis Rajbar.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu