Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V sezono 1956/57 s štirimi ekipami

Razpored MVC lige v sezoni 1956/1957. Sobočani se bodo v prvem krogu odpravili v Varaždin. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Polet, 2. september 1956

Pred vrati je pričetek tekmovanj v sezoni 1956/57 v katerega se bo Sobota podala s štirimi ekipami, dvema članskima in dvema mladima. Prva ekipa bo drugič zapored tekmovala v mariborsko - varaždinsko - celjski ligi, druga pa bo merila moči v na novo ustanovljeni Pomurski nogometni ligi. Na delu bodo tudi mladinci in pionirji, ki bodo igrali v mariborski nogometni podzvezi.

M-V-C liga

V sezoni 1956/57 vstopa MVC liga v svojo drugo izdanje. V njej tekmuje dvanajst ekip, šest iz Slovenije in šest iz Hrvaške. V prejšnji sezoni sta iz lige izpadla Bratstvo iz Hrastnika in Nafta, v višjo ligo pa je napredoval varaždinski Tekstilac. Novi člani so postali Proletarec iz Zagorja, Sloga iz Čakovca in mariborski Branik, ki je izpadel iz I. conske lige. Ligo tako sestavljajo: Sobota, Sloboda Varaždin, Rudar Trbovlje, Maribor, Jedinstvo Čakovec, Tekstilac Oroslavje, Branik, Zagorac Krapina, Proletarec Zagorje, Sloga Čakovec, Kladivar in Mladost Zabok. Tekme se bodo pričele 9. septembra 1956, naši nogometaši pa bodo najprej gostovali v Varaždinu pri Slobodi.

Pomurska nogometna liga

Druga ekipa (Sobota II) bo tekmovala v mariborski nogometni podzvezi. Vodstvo tekmovanja je ligo razdelilo na dve skupini. Prvo sestavljajo klubi iz mariborskega in koroškega okraja, drugo pa pomurski klubi. Pomursko skupino bo vodila posebna komisija v Murski Soboti, ki je izvedla žreb, delegirala sodnike in vodila tekmovanje. Za pomursko ligo se je prijavilo sedem klubov in sicer Sobota II, Nafta II, Ljutomer, Ledava (Černelavci), Rakičan, Turnišče in moštvo sindikalne podružnice trg. uslužbencev iz Murske Sobote. S pomursko skupino se je uresničila dolgoletna želja večih nogometnih klubov, ki se večinoma niso mogli uveljaviti izven svojih krajevnih okvirov, predvsem zaradi tega, ker so jim to onemogočala finančna sredstva. Liga se prične v nedeljo, 23. septembra, Sobota II pa se bo v 1. krogu pomerila z drugo ekipo Nafte.

Mladina in pionirji

Tekmovanja mlajših selekcij so znova organizirana področno. Naši mladinci bodo tekmovali v tekmovanju mariborske nogometne podzveze, kjer bodo igrali še Branik, Maribor, Kovinar in Drava. V tekmovanju omenjene zveze bodo tekmovali tudi naši pionirji. V prvenstvu pionirjev bodo moči merili Kovinar Maribor, Drava, Sobota, Fužinar, Branik in Maribor.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu