Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Z občnega zbora - stadion Mure je že zgrajen

Josip Lipič je bil na občnem zboru, 10 marca 1936, znovs izvoljen za predsednika kluba. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jerolim Purač

10. marca 1936 je v gostilni Banfi potekal redni letni občni zbor Mure. Klub bo še naprej vodil predsednik Josip Lipič. Zanimivo je bilo tudi poročilo gradbenega odseka iz katerega je razvidno, da je nov stadion Mure že končan.

Klub ima 248 članov

Občnega zbora, ki se je pričel ob 20. uri, se je udeležilo 129 članov, med njimi župan Ferdinand Hartner in zastopnik Ljubljanske nogometne podzveze in Primorja g. Savo Sancin. Odprl ga je predsednik Lipič, ki je najprej v kratkih besedah orisal uspešno delovanje društva v preteklem letu. Po uvodnem nastopu predsednika so sledila poročila funkcionarjev. Tajnik g. Peterka je poročal, da je društvo štelo 248 članov, da je prejelo 378 in odposlalo 597 dopisov. Blagajnik g. Cvetko je poročal, da bil lanskoletni denarni promet kluba 23.738 dinarjev.

Stadion je že končan

G. Peterka je podal poročilo gradbenega odseka, ki je preteklo leto zgradil krasen stadion, posvečen Viteškemu kralju Aleksandru I. Novo igrišče je v času občnega zbora že bilo ograjeno, tekališče in nogometno igrišče planirano in tribuna zgrajena. Gradbeni odsek ima na računu še 6783 dinarjev.

Poročila sekcij

Načelnik nogometne in lahkoatletske sekcije Janez Nemec je poročal, da je klub v preteklem letu igral 29 javnih tekem, zmagal je 17-krat, izgubil pa 9-krat. Tri tekme so se končale neodločeno. Murina štafeta je lansko leto že drugič osvojila prehodni pokal župana g. Hartnerja. O delu v ostalih sekcijah so poročali g. Horvat (zimsko športna sekcija), g. Zrim (table tenis sekcija) in g. Deutscher (težkoatletska sekcija). Iz poročila g. Kemenya je bilo razvidno, da je društvo priredilo tombolo, 19 članskih sestankov, čajanke in zelo uspeli športni ples.

Volitve vodstva kluba

Sledile so volitve na katerem ni bilo večjih sprememb v vodstvu kluba:

predsednik: Josip Lipič
I. podpredsednik: Slavko Vutković
II. podpredsednik: Koloman Hirschl

I. tajnik: Raoul Peterka
II. tajnik: Štefan Gorički
blagajniki: Oton Cvetko, Gustav Fürst in Ludvik Hojer
gospodarja: Štefan Debelak in Ivo Kardoš

člani upravnega odbora: Vincenc Arvai, Ernest Štivan, Oskar Heimer, Janez Cvetič, Izidor Hahn, Nikolaj Puhan, Ludvik Števančec, Koloman Gumilar, Aleksander Šiftar, Edvard Dittrich, Viktor Faflik, Ernest Sabo.

načelnik prireditvenega odseka: Josip Adanič
načelnik nogometne sekcije: Janez Nemec
načelnik lahkoatletske sekcije: Ciril Tručl
načelnik tenis sekcije: Ludvik Nemec
načelnik table tenis sekcije: Josip Zrim
načelnik zimsko športne sekcije: Nikolaj Horvat
načelnik težkoatletske sekcije: Gustav Deutscher
načelnik kolesarske sekcije: Franc Paurič
načelnik plavalne sekcije: Janez Nemec

revizorji (nadzorni odbor): Štefan Koltay, dr. Anton Brumen in Ludvik Šiftar

častno razsodišče (disciplinska komisija): Fran Koder, Nikolaj Pinter in Vladimir Jezovšek.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu