Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Z zmago proti Železničarju v četrtfinale pokala

Nogometaši Sobote so se v slovenski osmini finala pokala maršala Tita pomerili z novim članom slovenske conske (republiške) lige Železničarjem. Na stadionu ob Tržaški cesti v Mariboru so zmagali z 2:3 (1:2).

Strelci: 0:1 - Drvarič (18'), 0:2 - Maučec (21'), 1:2 - Rupnik (45'), 2:2 - Rečnik (63'), 2:3 - Maučec (79').

Sobočani so tekmo zmagali ker so igrali bolj pametno in vestno in izkoristili priložnosti, ki jim jih je dopustila domača obramba. Naši nogometaši so po polčasu vodili z 1:2, v drugem pa je Železničar poskušal na vse pretege izenačiti in tudi zmagati. Odločilni gol je padel v 79. minuti, ko je Maučec prejel žogo na robu 16-metrskega prostora, si jo podal z noge na nogo in s parabolo zatresel mrežo.

Sobota je z zmago uvrstila v slovenski četrtfinale. Nasprotnik še ni znan, tekma pa bo 12. avgusta 1962.

Druga ekipa Sobote je igrala proti Kladivarju in izgubila s 5:1 (3:0).

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu