Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Z zmago ublažili zadnje neuspehe

Filippo Tripi in Thalisson Charles Alves Moreira. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tri kroge pred koncem je dela so črno-beli na svojem igrišču še ene črno-bele, ki pa so tokrat igrali v modri barvni kombinaciji. Naši nogometaši so zadnjeuvrščeno Rogaško premagali s 3:1 (1:1).

Spremenjena leva stran

Vermezović je nekoliko presenetil s začetno postavo, saj je prevetril levo stran igrišča. Tam sta zaigrala Ščernjavič in Jovićević, na klopi pa sta obsedela Jurišić in Maroša. Proleto je zamenjal še Sadriu. Shabanhaxhaj je zaigral na mestu klasičnega napadalca. Zaradi poškodb in razlilnih vzrokov so izven kadra ostali Jurišič, Šarić, Petković, Cipot, Pucko, Kous.

Mura: Mihelak, Sadriu, Cottrell, Morris, Maruško, Tripi, Ščernjavič (od 73. Turudija), Trontelj, Brkić (od 46. Maroša), Jovićević (od 73. Kurtović), Shabanhaxhaj (od 73. Domjan). Trener: Vladimir Vermezović.

Rogaška: Vodišek, Pirtovšek (od 76. Satchwell), Mihalić, Rantuša Lampreht, Thalisson (od 84. Braut), Čuić, Benedičič (od 84. Kantužer), Majcenić, Korošec, Gradišar (od 88. Marcius), Kregar (od 46. Andrejašič). Trener: Oskar Drobne.

Strelci: 0:1 Gradišar (8.), 1:1 Shabanhaxhaj (15.), 2:1 Jovićević (54.), 3:1 Maroša (80.).

       Shabanhaxhaj

  Jovićević  Cottrell  Brkić

      Tripi  Maruško

Ščernjavič Sadriu Morris Trontelj

        Mihelak

Šok, ki je hitro minil

Prva priložnost je v 5. minuti prpadla Rogaški, ko se je po predložku pred vratarjem Mihelakom znašel Majcenić. Rogaška je povedla v 7. minuti po strelu s kota. Eden od igralcev je žogo z glavo podaljšal na drugo vratnico do Gradišarja, ki je bil povsem osamljen in z glavo brez težav matiral Mihelaka. V 13. minuti je Ščernjavič z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat. Izenačenje je sledilo v 15. minuti, ko je Mura zadela po polprotinapadu in odlično izvedeni akciji. Pričel jo je Trontelj, nadaljevala sta Brkić in Jovićević, na sedmih metrih pa je bil povsem osamljen Shabanhaxhaj. V 20. minuti je Cottrell z globinsko podajo zaposlil Shabanhaxhaja, ki se je znašel sam pred vratarjem. Vratar gostov je njegov strel obranil. Dve minuti pozneje je po kotu s škarjicami streljal Tripi. V 24. minuti je glavni sodnik dosodil enajstmetrovko za Muro, vendar je po ogledu posnetka ugotovil, da je igralec Rogaške igral z glavo in ne roko, zato je izvajanje kazenskega strela preklical. V 40. minuti je Gradišar prišel do nevarnega strela z glavo. V zadnji minuti prvega polčasa je Ščernjavič preigraval po levi strani in poslal lepo povratno žogo v sredino, kjer je Trontelj na enajstih metrih zamudil lepo priložnost. V sodniškem dodatku je Mihalić zaradi prekrška nad Cottrellom prejel drugi rumeni karton in si prislužil predčasno pot pod prho.

Malo priložnosti in dva zadetka

V 51. minuti si je pri posredovanju Mihelak poškodoval roko. Čeprav je sprva kazalo, da bo moral z igrišča je stisnil zobe in nadaljeval tekmo. V 53. minuti je eden izmed igralcev Rogaške pri posredovanju v svojem kazenskem prostoru igral z roko, vendar sodnik ni dosodil najstrožje kazni. Sobočani so povedli v 54. minuti, ko je po predložku Shabanhaxhaja Jovićević mojstrsko z glavo matiral gostujočega vratarja. V 59. minuti je Jovićević znova streljal z glavo. Gostje so prvič v drugem polčasu zapretili v 74. minuti, ko je Korošec streljal z glavo. Tretji zadetek je padel v 80. minuti, ko je Maroša po predložku v slogu mojstrov iz igre vrgel branilca in brez težav zatresel mrežo za 3:1. Do konca tekme smo zabeležili še dva poskusa Domjana.

xG analiza

Zmaga je zaslužena

Muraši so danes prikazali všečno igro, čeprav so dokaj hitro doživeli šok z zaostankom. Res je tudi, da nasprotnik ni bil tako agresiven kot nekateri drugi s katerimi so imeli črno-beli opravka na preteklih tekmah. Prevladovali so s streli, posestjo, videli pa smo tudi nekaj domiselnih akcij. Kljub temu, da ni bilo Jurišića je leva stran dokaj dobro funkcionirala. Shabanhaxhaj se je na položaju klasičnega napadalca veliko bolje znašel kot na preteklih tekmah ko je igral na krilu. Standardno dober je bil Tripi, tudi Cottrell ni igral slabo. Jovićević je znova dokazal, da si zasluži priložnost med prvih enajst.

Palec gor za Murine vzdrževalce

Potrebno je pohvaliti vrdrževalce igrišča, saj je bila zelenica glede na vremenske razmere vrhunsko pripravljena. Zelenica na našem stadionu je trenutno brez dvoma najboljša v Sloveniji. Okrog 60. minute se je nad stadionom začela spuščati gosta megla, ki pa je na srečo prišla prepozno, da bi bil lahko ogrožen konec tekme. Tekmo si je ogledalo rekordno malo gledalcev, le dobrih 500. Nekaj so k temu botrovali zadnji neuspehi, nekaj neatraktiven nasprotnik, precej pa tudi nerodno izbran termin igranja - med tednom ob 15.00, ko je večina ljudi v službah ali pa se šele odpravljajo z njih.

1. Celje    17 13 2 2  38:12 41
2. Olimpija  18 10 4 4  34:23 34
3. Koper    17  8 6 3  29:19 30
4. Maribor   18  8 4 6  28:21 28
5. Bravo    18  7 5 6  24:24 26
6. Domžale   18  7 2 9  29:27 23
7. Mura    18  6 4 8  20:27 22
8. K. Radomlje 18  4 4 10  16:30 16
9. Aluminij  17  4 3 10  19:31 15
10.Rogaška   17  3 2 12  13:36 11


V drugem polčasu je igrišče prekrila megla. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Vabimo vas k ocenjevanju murašev na tekmi Mura : Rogaška (7. december 2023). Ocenjujete tako, da jim date oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še lahko trenerja Vladimirja Vermezovića in glavnega sodnika Boža Kondiča.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 8. decembra, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 33.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu