Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Začetki prvega samostojnega državnega prvenstva

Po zaostrenih in vojnih razmerah, ki vladajo v Jugoslaviji, si NZS prizadeva za samostojno državno ligo v nogometu in odcepitev NZS od Nogometne zveze Jugoslavije. Pod vodstvom predsednika NZS, Rudija Zavrla so člani IO in predstavniki klubov razpravljali o novem državnem tekmovanju, pri čemer so se dogovorili, da bo v novi ligi sodelovalo 20 moštev. Olimpija želi še naprej igrati v 1. ZNL (jugoslovanska prva liga), štirje medrepubliški ligaši, Maribor, Koper, Izola in Rudar Velenje pa si želijo igranja v novi SNL.

V prvi ligi bodo igrali: Potrošnik (Beltinci), Ingrad Kladivar (Celje), Domžale, Vozila (Gorica), Izola, Jadran Lama, Koper, Ljubljana, Maribor, Medvode, Mura, Nafta, Živila Naklo, Primorje, Rudar Trbovlje, Rudar Velenje, Mavrica Slovan, Steklar, Svoboda in Proletarec (Zagorje).

Prvenstvo se bo začelo 18. avgusta 1991, jesenski del pa se bo končal 1. decembra 1991.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu