Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Znana je sestava lig za tekmovalno leto 1950

Na skupščini Nogometne zveze Slovenije, ki je potekala v ljubljanski Grafiki, so določili sestavo slovenske lige v tekmovalnem letu 1950. Kot smo že poročali se bo liga igrala v koledarskem letu, sestavljalo pa jo bo 14 ekip in sicer: Rudar Trbovlje, Branik, Nafta, Železničar Maribor, Korotan, Sobota, Železničar Gorica, Krim, Proleter Koper, Miličnik, Gregorčič, Proletarec Zagorje, Kladivar in Drava. Če se bo Rudar uvrstil v 3. zvezno jugoslovansko ligo bo njegovo mesto zasedla druga ekipa ljubljanskega Odreda. Glede na državni nivo (Jugoslavija) je slovenska liga 4. rang tekmovanja.

Sobota v enotni mladinski ligi

NZS je ustanovila tudi enotno slovensko mladinsko ligo v kateri bo svojega predstavnika imela tudi Sobota. Ligo bo sestavljalo 12 moštev in sicer: Rudar Trbovlje, Železničar Ljubljana, Korotan, Železničar Maribor, Sobota, Odred, Slovan, Kamnik, Proleter Koper, Kladivar, Branik in zmagovalec kvalifikacijskih tekem.

Odločen NE profesionalizmu

Na skupščini so delegati sprejeli nekaj sklepov. Strogo je prepovedan profesionalizem, zato morajo biti vsi igralci zaposleni ali pa študirati. V pionirskih tekmah lahko igrajo le igralci, ki so stari med 10 in 16 let. NZS predlaga še ustanovitev samostojnega časopisa, ki bi pokrival dogajanje na nogometnih igriščih.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu