Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1979/1980

V tekmovalni sezoni 1979/80 Mura zopet tekmuje v enotni slovenski nogometni ligi. Sobočani niso najbolje štartali, saj so v jesenskem delu prvenstva osvojili le 7 točk in pristali na desetem mestu. V spomladanskem delu prvenstva  pa je prišlo v klubu do precejšnjih kadrovskih sprememb. Vrnitev Ribaša, Jeriča in Šavla je vnesla v moštvo več zanesljivosti. Trener moštva je bil Zoran Cirkvenčić, tehnični vodja pa Slavko Zorec. Mura je bila najuspešnejše moštvo spomladanskega dela prvenstva in je na koncu zasedla peto mesto. Igrali so: Ribaš, Gorza, Jerič, Šavel I, Kosi, Šavel II, Friedreich, Vršič, Kranjc, Slavic, Gomboši in drugi. V pokalnem tekmovanju je Mura izločila drugoligaša Maribor.

Vir.

  • Feri Maučec: Sedem desetletij NK Mura

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu