Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1983/1984

Leta 1984 so v nogometnem klubu Mura proslavili 60-letnico delovanja. V okviru tega jubileja so v Murski Soboti pripravili mednarodni nogometni turnir, na katerem so sodelovala moštva Fering (Avstrija), Körmend (Madžarska), Sloboda (Varaždin) in domača Mura. Zmagala je Sloboda pred Feringom, Muro in Körmendom. V jubilejnem letu so za Muro igrali: Simič, Hauko, Škodnik, Oršoš, Mertük, Škaper, Friedreich, Jančar, Vlaškalić, Rous, Ferencek, Cifer, Kalamar, Kreslin, Sočič, Cener, Šebjan, Štefanec, Lopert, Vršič in Kranjc. Na občnem zboru, ki je bil maja 1984, so izrekli posebno priznanje za 50-letno uspešno delo v klubu Štefanu Goričkemu. Predsednika kluba Ludvika Fila je zamenjal Vili Žižek.

Vir:

  • Feri Maučec: Sedem desetletij NK Mura

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu