Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Arhiv sezon

Do leta 1920

Začetki nogometa v Murski Soboti segajo v čas prve svetovne vojne, ki je trajala od leta 1914 do leta 1918. Pobudniki te nove športne panoge, ki je bila takrat že zelo razširjena na Madžarskem, so bili prekmurski študnti, ki so se izobraževali v madžarskih mestih. V času šolskih počitnic so prihajali domov v Mursko Soboto in druge kraje ter po cestah "nabijali" žogo in s tem navduševali mladino. Po izjavi enega prvih nogometašev Kolomana Janše iz Brezovec, je prvo usnjeno žogo, menda v Mursko Sobota, prinesel Laci Kardoš, leta 1918. To je bila tako imenovana "rombler" angleška žog, ki pa ni bila nova. Mladina se je vedno bolj navduševala nad igranjem nogometa in leta 1921 je bila na športnem trgu v Murski Soboti odigrana prva prijateljska nogometna tekma med Muro in Dolnjo Lendavo.

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu