Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Fazanerija čaka novo zelenico
27. junij 2022

Fazanerija čaka novo zelenico. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Šestintrideseti dan prenove igralne površine potekajo še zadnja dela pred položitvijo travnate ruše. Poteka še zadnje valjanje, montažerji preizkušajo namakalni sistem, med severno in glavno tribuno pa polagajo kanale za odvodnjavanje. Na vzhodni strani so že spojene cevi za talno gretje, ki jih bodo danes zasipali.

Zelenica vredna 110.000 evrov

Jutri, v torek, bi naj pričeli s polaganjem travnate ruše, ki jo bodo s posebnimi tovornjaki s hladilniki pripeljali v balah. Ena bala bo dovolj za 1,2 krat 10 metrov oz. 12 m2. Za igrišče dimenzij 105x68 metrov bo potrebnih skoraj 600 bal. En kvadratni meter zelenice stane približno 15 evrov, kar za celotno igrišče znese 110.000 evrov. Rok za položitev zelenice je tri dni in če bo vse potekalo po načrtih bo zelenica nared v četrtek 30. junija t.j. natanko dva tedna pred prvo uradno tekmo na Fazaneriji. Takrat bo v 1. krogu kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo v Murski Soboti gostoval moldavski Sfîntul Gheorghe.

Pogled proti severni tribuni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Valjanje igrišča in preizkušanje namakalnega sistema. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Preizkušanje namakalnega sistema. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Cevi za talno gretje so spojene. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Igrišče čaka zelenico. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Kanali za odvodnjavanje. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu