Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Feri Zelko - 40-letnik

Nekdanji igralec in trener Mure Feri Zelko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Vestnik

To dni je znani, dolgoletni aktivni nogometaš in večletni nogometni trener Feri Zelko praznoval 40-letnico starosti. Ob tem pomembnem jubileju smo ga obiskali ter se z njim zadržali v krajšem razgovoru, ki pa je potekal v prijetnem obujanju spominov na dolgoletno aktivno športno udejstvovanje.

Feri Zelko je bil rojen 16. aprila 1923 v Murski Soboti. Njegova športna kariera se je začela zelo zgodaj. Že leta 1940, ko je komaj dopolnil 17. leto starosti, Je bil kot izredno nadarjen nogometaš uvrščen v prvo moštvo Sobote (takratne Mure). Takoj po osvoboditvi, ko se je vrnil iz JLA, se je leta 1947 zopet vključil v moštvo Sobote, ki je takrat tekmovala v II. slovenski nogometni ligi. Toda kaj kmalu se je uvrstila v enotno slovensko nogometno ligo, za kar je prav gotovo imel največ zaslug tudi Feri Zelko. Bil je od vsega začetka pa do konca aktivnega udejstvovanja član Sobote. Svojo športno kariero je zaključil leta 1960 kot aktiven igralec, še prej pa je prevzel posle trenerja in ta poklic vestno opravljal vse do nedavnega, ko mu je to preprečila nenadna bolezen.

Feri Zelko je bil ne samo odličen igralec z izredno talentiranostjo, temveč tudi dober trener, saj je znal svoje znanje prenesti na igralce in pod njegovim vodstvom je moštvo Sobote dosegalo tudi zavidljive rezultate.

Ob tem pomembnem dogodku mu iz vsega srca čestitamo ter mu želimo skorajšnjega okrevanja in da bi se kmalu pojavil med športnimi delavci ter s svojimi izkušenimi nasveti pomagal nadaljnjemu razvoju nogometa v M. Soboti.

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Feri Zelko

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu