Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ka je praf? Prvi Muraš, ki je oblekel reprezentančni dres

Stara usnjena nogometna žoga. Foto: blog.pitsco.com

Tokratno vprašanje v kvizu Ka je praf? smo posvetili Murinim nogometnim reprezentantom. Sprašujemo vas, kateri igralec je bil prvi, ki je zaigral za slovensko člansko nogometno reprezentanco?

V anketi smo vam ponudili šest odgovorov in sicer Feri Cifer, Milan Koblencer, Feri Zelko, Feri Maučec, Vladimir Kukanja st. in Štefan Škaper. Glasovalo je 18 uporabnikov, točno polovica pa je izbrala odgovor Feri Cifer. Z 22 % je bil na drugem mestu Feri Maučec.

Za pravilen odgovor je potrebno pogledati v prva leta po 2. svetovni vojni. Čeprav je bila Slovenija takrat del Jugoslavije, je imela vsaka republika svojo reprezentanco. Slovenska se je 10. julija 1949 v Ljubljani pomerila s Črno Goro. Pred 6000 gledalci je bil rezultat neodločen 2:2.

Vabilo v reprezentanco sta dobila tudi dva Muraša (Mura se je takrat imenovala Sobota) in sicer Feri Zelko ter Ciril Klajnšček. Zelko je odigral celo tekmo, medtem kot Klajnšček ni dobil priložnost za igro. Naša reprezentanca je bila sestavljena iz igralcev Odreda, Miličnika, Jadrana, mariborskega Železničarja, Sobote in nekaterih igralcev iz jugoslovanske armade. Za Slovenijo je branil Vincenc Bencik, ki je še leto prej branil za Soboto in je kasneje prestopil v Odred.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu