Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Kar je zadel Jovićević zadane v povprečju šest igralcev od stotih

Nikola Jovićević se veseli zadetka proti Rogaški. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Drugi zadetek Mure proti Rogaški, ki ga je dosegel Nikola Jovićević je bil prava mala mojstrovina. Dosežen je bil z razdalje 12 metrov (od centra gola) s strani in z glavo. Verjetnost, da pri takem strelu pade zadetek je 6.48%, kar je najnižja verjetnost iz katere je v letošnji sezoni katerikoli od igralcev Mure dosegel zadetek. Z drugimi besedami - iz tega položaja zadane le dobrih šest igralcev od stotih.

Ta parameter se v nogometu označuje s faktorjem xG, ki pove kakšna je verjetnost, da pade zadetek. V osnovi je zadetek odvisen od razdalje in od tega ali je bil dosežen z nogo ali glavo. Strel z glavo verjetnost precej zmanjša. Na to pa potem vpliva še ali je bil igralec sam pred golom, v gneči, je šlo za enajstmetrovko ipd.

Celotni Murin xG na tekmi je bil 1.47, Rogaškin pa 0.69.

Verjetnost zadetka je večja, če igralec strelja s sredine (ima večji kot od ene vratnice do druge) in je bližje vratom. Igralci v modernem nogometu težijo, da čim več strelov sprožajo s sredine kazenskega prostora in čim bližje vratom. Foto: bbc.com/sport/football/41822455

Razlike med verjetnostima strela z glavo (rdeča) in nogo (modra). Če igralec sproži z nogo z desetih metrov je verjetnost da doseže zadetek 25%, z glavo pa več kot polovico manjša. Foto: pena.lt/y/2014/08/28/expected-goals-foot-shots-versus-headers/

Kako so igrali?

Vabimo vas k ocenjevanju murašev na tekmi Mura : Rogaška (7. december 2023). Ocenjujete tako, da jim date oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še lahko trenerja Vladimirja Vermezovića in glavnega sodnika Boža Kondiča.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 8. decembra, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 33.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu