Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Kot bi prišel na drug stadion in v drugo državo

Del čarno-bejlih pred pokalno lovoriko, ki so jo osvojila dekleta. Od leve: Glažar, Cirkvenčić, Cifer, Šimundža, Kokol, Černjavič, Jandl in Ošlaj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Vodstvo kluba je na zadnjo domačo tekmo v sezoni 2022/23 povabilo nekdanje igralce in trenerje Mure, ki jih lahko najdemo v Murini knjigi spominov oz. v albumu čarno-bejli. Obiskovalci klubske spletne strani nsmura.si jih lahko vsak teden ugibate med skritimi obrazi.

Znana imena na Fazaneriji

Nekateri se dogodka zaradi starosti, bolezni in zadržanosti niso mogli udeležiti. Opazili smo jih enajst in sicer Adamo Baranja, Štefan Černjavič, Franc Cifer, Zoran Cirkvenčić, Karel Glažar, Franjo Jandl, Vladimir Kokol, Ivan Mertuk, Damjan Ošlaj, Goran Ristić in Ante Šimundža.

Baranja: "Kot bi prišel na drug stadion in v drugo državo"

Eden izmed prvih, ki je prišel na Fazanerijo je bil Adamo Baranja. Amo, kot je bil njegov vzdevek, je bil najbolj znan po svojih prodorih po desni strani. Še preden smo ga uspeli povabiti pred mikrofon si je želel ogledati klubske prostore, saj ni mogel verjeti kaj vse je drugače. "Počutim se, kot da bi prišel na nek drug stadion v drugo državo. Vse je drugače," je uvodoma dejal Baranja. "Nad povabilom sem bil zelo presenečen in ga cenim. Dokazuje, da nas niso pozabili in kako imajo radi Muro."

Ristić: "Tu je moj drugi dom"

Povabilu se je odzval tudi predstavnik mlajše generacije Goran Ristić, ki je zadnjo tekmo odigral leta 2009. "Na Fazaneriji sem skoraj vsak dan," nas je uvodoma presenetil. "Vsak nogometaš ima svoje korenine. Igral sem za več klubov, ampak tu je moj drugi dom. Vedno se rad vračam. Današnja gesta je zelo lepa in jo spoštujem. To delajo po vsem svetu in to delajo veliki klubi," so bile le nekatere izmed besed popularnega Rileta.

Nekateri tudi na Murini nouči

Klub je zbrane gostil v VIP loži, nekateri pa so ostali še dolgo po koncu tekme in se udeležili Murine nouči. Kot nam je dejal Iztok Frajman, ki skrbi za marketinški del so ali pa še bodo vsem podarili sezonske vstopnice, tovrstne dogodke pa prirejali tudi v prihodnje.

Daljši pogovor z Adamom Baranjo in Goranom Ristićem bomo objavili v prihodnjih dneh.

Po koncu tekme v klubskih prostorih. Od leve: Cifer, Jandl, Kokol, Mertuk, Černjavič, Glažar in Cirkvenčić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu