Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mediji po tekmi Mura : Tottenham

Veselje po vodilnem zadetku Tomija Horvata. Od leve: Tomi Horvat, Marin Karamarko, Žan Karničnik, Žiga Kous in Nardin Mulahusejnović. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Po zgodovinski zmagi Mure nad Tottenhamom smo pogledali nekaj glavnih medijev. Slovenski so navdušeni nad zmago Mure, medtem ko so angleški dobesedno "raztrgali" Tottenham, ki si je privoščil eno največjih sramot.

Edini slovenski športni časnik EkipaSN je tekmo posvetil pet strani. Na naslovnici se bohoto naslov "Mura najboukša je". Preberemo lahko poročilo s tekme in izjave z novinarske konference. Tekmo si je ogledala kopica pomembnežev na čelu s prvim človekom UEFE, Aleksandrom Čeferinom. Spomnimo, da je Čeferin ob žrebu konferenčne lige dejal "Tottenham pa bomo že premagali".

Delo prinaša članek z naslovom "Tottenham padel v prekmurskem Ljudskem vrtu". V članku je povzetek dogajanja na zelenici in izjavi obeh trenerjev.

Povsem drugačnega razpoloženja so bili angleški mediji. Daily Mail poroča o sramotnem porazu izbrancev Antonia Conteja. Amadej Maroša je zadel z zadnjim strelom na tekmi. Pišejo, da je Tottenham premagal klub, ki je bil ustanovljen 2012 in ki tekem ne sme igrati na svojem stadionu. Muro so primerjali s klubom Accrington Stanley, ki igra v tretji angleški ligi.

Enakega razpoloženja je bil tudi Daily Mirror, ki poroča o sramotnem porazu Tottenhama v Sloveniji. Tottenham je doživel najbolj sramoten večer v svoji zgodovini in to proti klubu, ki ima najnižji koeficient med vsemi ekipami v evropski konferenčni ligi. Mura se na uefini lestvici nahaja na 341 mestu.

Evening Standard je zapisal, da čaka Tottenham dolga pot po šoku v evropski konferenčni ligi. Spursi so bili od začetnega sodniškega žvižga nebogljeni in okorni. Izgubili so veliko duelov in niso uspeli vsiliti svoje igre Muri, ki bi jo - z vsem spoštovanjem - bilo potrebno razbiti.  

Tablod The Sun piše, da se Spursi po šokantnem porazu v Sloveniji nahajajo na robu izpada iz konferenčne lige. Amadej Maroša je z zadnjim udarcem na tekmi določil zmagovalca tekme. Pišejo, da jih je uspel premagati palček (minnow) oz. nek nepomemben klub.

Guardian ze zapisal, da je Tottenham izgubil po rdečem kartonu Sessegnona. Tudi ta časnik je uporabil izraz minnows in dejal, da je Mura klub z najnižjim koeficientom med vsemi sodelujoči klubi v konferenčni ligi.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu