Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Močan odpor Sobote proti zveznemu ligašu

Nogometaši OFK Beograda na treningu v Murski Soboti. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Pomurski vestnik, 8. avgust 1963

V nedeljo je bila v M. Soboti odigrana prijateljska nogometna tekma med članom I. zvezne nogometne lige OFK Beogradom in Soboto. Tekma se je proti pričakovanju končala s tesno zmago zveznega ligaša z 1:2 (1:0).

Številni gledalci, ki so se zbrali na igrišču Sobote, so tokrat videli lepo in zanimivo tekmo, v kateri je moštvo Beograda pokazalo precej tehničnega znanja in se predstavilo gledalcem kot dokaj boljše moštvo od prejšnjih gostov, NK Trešnjevke. Videli pa so tudi odlično igro domačega moštva, ki je bilo zelo razpoloženo in nudilo močan odpor zveznemu ligašu. Prva je prišla v vodstvo Sobota v 43. minuti prvega polčasa, ko je "Didi II" lepo podal žogo Horvatu, ta pa je iz neposredne bližine ukanil odličnega vratarja Vidiniča. Gostje so nato zapuščali prvi polčas poraženi.

V drugem polčasu pa so se začeli še posebno truditi, da bi vsaj rezultat izenačili. To jim je uspelo šele v 55. minuti, ko je igralec Marič iz neposredne bližine zadel mrežo Vrdjuke. Nekaj minut zatem pa so gostje prišli do vodečega zadetka. Igralec Sobote Sečko je nerodno posredoval slabo streljano žogo na vrata Sobote in žoga se je znašla v mreži. S tem pa je bil tudi dosežen končni rezultat tekme.

Moštvo Sobote si tokrat zasluži vso pohvalo, saj je igralo zares borbeno. Dobro je tokrat delovala zlasti obramba, ki je razčiščevala tudi najnevarnejše situacije pred svojim golom. Tudi moštvo Beograda je pokazalo lep nogomet. Razočaral je le državni reprezentant Skoblar, ki pa si ni preveč prizadeval.

Tekmo je dobro vodil Bolkovič iz Murske Sobote.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu