Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura brez nabojev

Prerivanje v kazenskem prostoru gostov. Jure Travner in v ozadju Dragan Lovrić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V 15. krogu 1. lige Telekom Slovenija sta se na Fazaneriji udarili ekipi Mure in Brava. V zasneženih razmerah in v tekmi kjer nobena ekipa ni želela preveč tvegati sta mreži na koncu mirovali. Bilo je 0:0.

Kakšno uro pred tekmo je začelo v Murski Soboti rahlo snežiti, padavine pa so se ves čas tekme krepile. Po devetdesetih minutah je bilo igrišče povsem belo, sodniki pa so med tekmo morali bele žoge zamenjati z rumenimi. Če bi želeli ugotoviti kdaj smo v Murski Soboti spremljali tekmo v podobnih vremenskih pogojih, bi se verjetno morali vrniti v devetdeseta leta. Je pa potrebno pohvaliti klub in vzdrževalce igrišča, saj je bilo le-to odlično pripravljeno. V preteklosti smo bili vajeni, da je ob snegu in dežju travnata površina spominjala na "njivo". Tokrat temu ni bilo tako.

Spremembe v začetni enajsterici

Če se vrnemo nazaj k tekmi hitro ugotovimo, da je bila ta tekma tipična tekma med Muro in Bravom. Oba trenerja gojita podoben stil igre, ki pa ne odgovarja ne eni, ne drugi ekipi. Pri Muri je tekmo v vratih pričel Zalokar, saj Obradović še ni okreval po poškodbi na zadnji tekmi. Obrambna vrsta je bila enaka kot proti Kopru, le da je porumenelega Gorenca zamenjal Maruško. Na sredini so pričakovano zaigrali Kouter, Horvat in Bobičanec. Nekoliko več sprememb je bilo v sprednji vrsti, saj je na levem krilu od prve minute igral Štrakl. Na desni strani je igral Marič, v konici napada pa je priložnost dobil Maroša.

Mura še vedno brez nabojev

Prvi so zapretili domačini, vendar je bil strel Luke Bobičanca prešibak za gostujočega vratarja. Nasploh so bili v začetnih minutah črno-beli več pri žogi, vendar si posebej nevarnih priložnosti niso pripravili. Nato je do svojih minut prišel tudi Bravo, ki je najlepšo priložnost zapravil v 31. minuti. Šego je z leve strani sprožil diagonalni strel v daljši kot vratarja Zalokarja, vendar je le-ta strel odbil v kot. Najlepše priložnosti si je Mura priigrala v zadnjih minutah prvega polčasa, ko je dvakrat z razdalje streljal Horvat. V 42. minuti je Bobičanec že preigral gostujočega vratarja, vendar so gostje njegovo podajo v sredino pravočasno preusmerili v kot.

Podoben je bil tudi drugi polčas

Tudi drugi polčas se je pričel približno enako kot prvi. Mura je bila več pri žogi, prihajala do kazenskega prostora Brava, nato pa se je kot po pravilu ustavilo. S streli so poskušali Cipot, Bobičanec in Kouter. Gostje si v drugem polčasu, z izjemo priložnosti Kidriča v 74. minuti, niso priigrali nobene omembe vredne priložnosti.

Kako naprej?

Nogometaši Mure so še enkrat več uspeli obdržati ničlo v obrambi, so pa po drugi strani zatajili v fazi napada. Napadalci so dobivali premalo uporabnih žog, če pa že pa jih niso uspeli spraviti v mrežo. Če se osredotočimo na obdobje od Brava do Brava (od 6. do 15. kroga) so v tem obdobju muraši odigrali deset prvenstvenih in eno pokalno tekmo, dosegli pa le 8 zadetkov kar je manj kot zadetek na tekmo. Za kaj več bo potrebno popraviti ta segment igre.

Do konca jesenskega dela so na sporedu še štirje krogi v katerih Mura trikrat gostuje, enkrat pa igra na Fazaneriji. Črno-beli se v naslednjem krogu odpravljajo v Kidričevo. Tekma bo v soboto, 5. decembra ob 17.00.

Zelenica na stadionu je bila prekrita s snežno odejo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec v svojem značilnem slogu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matic Maruško je na tekmi Mura : Bravo zabeležil 201. prvenstveni nastop za Muro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na zasneženi Fazaneriji smo videli veliko igre po zraku. V skoku Kai Cipot in Luka Žinko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu