Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura je gostila prvaka Grčije Panathinaikos

Na sliki od leve: Joël Epalle, Denis Žilavec in Sebastian Berko Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Drago Wernig

V zadnji pripravljalni tekmi pred pričetkom prvenstva v sezoni 2004/2005, se je Mura na Fazaneriji pomerila z grškim državnim in pokalnim prvakom Panathinakosom. Panathinakos je eden izmed najpopularnejših grških klubov in eno izmed najbolj zvenečih imen, s katerim se je Mura doslej pomerila. Glavni zvezdnik kluba je branilec Angelos Basinas, dolgoletni reprezentant Grčije.

Postavi

Mura: Pejkovič (Mujčinovič), Miše (Balažic), Bulajič, Kapič (Berko), Kokol (Mejač), Žilavec (Kulčar), Peršič, Božič, Tisnikar (Jeličić), Ipavec (Rakovič), Marić. Trener: Bojan Prašnikar.

Panathinaikos: Galinović, Raquel, Kirgiakos, Kocios, Münch, Konstantinidis, Andrić, Mitu, Epalle, Olisadebe in Konstatinou. Igrali so še: Kotsolis, Bikofski, Ntempa, Oxizoglu, Bousinakis, Henricksen in Morris. Trener: Itzak Schum

Tudi Mura je imela svoje priložnosti

Grki so do zmage prišli že v prvem polčasu, ko je po podaji Markusa Müncha zadel Joël Epalle. Mura je do največjih priložnosti prišla v drugem polčasu ko so bili najbolj aktivni Žarko Jeličić, Ermin Rakovič, Vladimir Kokol in Denis Žilavec. Tekmo si je ogledalo okrog 1500 gledalcev.

Med tednom se je z našim klubom za nadaljnje sodelovanje dogovoril Ermin Rakovič, ki bo še eno sezono nosil črno-beli dres. Za črno-bele je igral tudi srbski igralec Darko Marić, nazadnje član ciprskega kluba Anagennisi Deryneia. O njegovem nadaljnjem statusu bo odločalo vodstvo kluba. Tekmo si je ogledal tudi strateg Maribora Matjaž Kek, saj je ravno Maribor tisti s katerim se bo Mura prihodnjo nedeljo pomerila v prvem krogu novega državnega prvenstva.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu