Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura se poslavlja od pokalnega tekmovanja
29. junij 1939

Na igrišču Rapida je bila v četrtek, 29. junija 1939, odigrana tekma 3. kroga pokala LNP za sezono 1938/1939 med I.SSK Mariborom in Muro. Tekmo so dobili domačini s kar 5:0 (3:0) in se tako uvrstili v nadaljnje tekmovanje, kjer jih čaka celjski Olimp.

Mura je v 1. krogu pokala oktobra 1938 premagala Čakovečki s 4:2. Maribor je v 1. krogu premagal Rapid z 2:1, v drugem Železničar s 4:1. Mura je bila v 2. krogu prosta.

Tekmo si je ogledalo malo gledalcev, ki so videli zasluženo zmago Maribora. Poraz Mure je glede na prikazano malce previsok, saj muraši niso igrali tako podrejene vloge, kot kaže rezultat. Pri obeh ekipah ni bilo prevelike homogenosti in uigranosti. Pri Muri so se odlikovali Čebulj, Šonaja in Kukanja, ki je na sredini povezoval niti igre Mure. Mediji so za neuspeh Mure okrivili nerazspoloženega vratarja Jandla ter slaba stranska krilca.

Vse tri zadetke v prvem pokčasu je dosegel Dušan (8., 38. in 42. minuta). V drugem polčasu je dva zadetka dosegel še Miloš (51. in 81. minuta)

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu