Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura v slovenski republiški ligi vzhod

Po več tednih negotovosti so na plenumu Nogometne zveze Slovenije potrdili ustanovitev hrvaško - slovenske lige in slovenske republiške lige za sezono 1952/53. Mura, ki je v minuli sezoni z devetim mestom izpadla iz slovenske lige bo po reorganizaciji znova igrala v republiški ligi, ki bo razdeljena na vzhodno in zahodno skupino. Hierarhično gledano bo ta republiška liga tretji nivo tekmovanja na področju Jugoslavije.

Ker sta se Slovenija in Hrvaška dogovorili za skupno ligo bodo v njej igrali štirje najvišje uvrščeni klubi iz pretekle sezone in sicer Odred, Branik, Rudar Trbovlje in Železničar Ljubljana. Republiško tekmovanje bo razdeljeno na vzhodno in zahodno skupino. Mura bo igrala v vzhodni skupini, katere člani so Železničar Maribor, Nafta, Kladivar, Aluminij, Kovinar Štore, Kovinar Maribor, Drava in Mura. Zahodno skupino bodo sestavljali Korotan, Železničar Gorica, Postojna, Izola, Gregorčič, Proletarec Zagorje, Krim in Sloga. Tekmovanje se bo pričelo 28. septembra 1952, žreb pa je določil, da bo v prvem krogu na sporedu prekmurski derbi med Muro in Nafto.

Prvaka obeh skupin bosta v naslednji sezoni napredovala v hrvaško - slovensko ligo. Iz vzhodne skupine bo izpadel zadnjeuvrščeni klub, napredoval pa bi najboljši iz podzveznega tekmovanja. Podobno je v zahodni skupini iz katere bosta izpadla zadnjeuvrščena kluba, namesto njiju pa bosta vstopila prvaka ljubljanske in koprske podzveze.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu