Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muraši zanesljivo dobili prekmurski derbi

Nogometaši Mure so v prvem krogu prvenstva v sezoni 1952/53 gostili lendavsko Nafto. V razburljivi tekmi in dvakratnemu vodstvu Lendavčanov, so Muraši slavili s 4:2 (1:1).

Za Muro so med drugim igrali: Skalar, Klepec, Št. Norčič, Fujs, Zelko, Maučec, Pavličević, Horvat.

Za Nafto so med drugim igrali: F. Štefanec, Török, Božić, Gerenčer, Šiftar, Š. Vidak, K. Vidak, Kulčar.

Izenačen prvi polčas

Začetek tekme je pripadel Nafti, ki je imela rahlo terensko premoč. V 10. minuti se je izkazal vratar Skalar, ki je obranil nevaren strel Töröka. Gostje so povedli v 15. minuti. Po kotu je bil z glavo najvišji Kulčar, ki je žogo poslal mimo nemočnega vratarja Mure. Nekaj minut za tem je Skalar obranil še eno nevarno žogo Nafte. V drugem delu prvega polčasa so se Muraši počasi otresli pritiska in v 31. minuti izenačili. Prosti strel je izvajal Horvat, ki je podal do Zelka, ki mu ni bilo težko izenačiti na 1:1. Zadetek je dal Murašem novega elana in v 40. minuti je Horvat stresel vrtnico.

Muraši zadevali in zapravljali

Tudi drugi polčas so bolje pričeli gostje. V 48. minuti je Török znova povedel Lendavčane v vodstvo. Po doseženem zadetku pa so gledalci na igrišču videli le eno ekipo, Muraše. V 56. minuti je po kotu Maučeca Pavličević izenačil na 2:2. Štiri minute za tem je Pavličević z gneče zgrešil prazna vrata. V 61. minuti so naši nogometaši vendarle povedli, zadel pa je Fujs. Četrti zadetek je padel v 75. minuti, dosegel pa ga je Pavličević. Dve minuti za tem bi lahko Maučec dosegel še peti zadetek, vendar je zgrešil prazna vrata.

Naftaši so se sprli med sabo

Tekma je bila pravi derbi, kot se tudi za dvoboje teh dveh ekip spodobi. Prvi polčas je bila igra na visokem nivoju. Ko so Muraši dosegli tretji zadetek pa je dvoboj postal zelo "surov" oz. grob. Naftaši so takorekoč kar podirali igralce Mure in glavni sodnik je bil primoran kar naprej prekinjati igro. Na grobo igro so odgovorili tudi naši nogometaši in sicer tako, da so gostom vračali prekrške. Po čertem zadetku Mure se je vratar Nafte Štefanec sprl z lastnimi igralci in zapustil igrišče. Gostje so nadaljevali z desetimi igralci, med vratnici pa je stopil Gerenčer. Zadnjih deset minut so se duhovi na igrišču pomirili, gostje pa so se sprijaznili s porazom.

Zmaga Mure je zaslužena

Na koncu so gledalci zadovoljni zapuščali tekmo. Mura je imela več priložnosti in je na koncu zasluženo zmagala. Pri Muri se je odlikoval Klepec ter oba branilca. Dober je bil tudi Norčič. Nafta, ki je zelo dobro pričela tekmo je v nadaljevanju popustila. V napadu se je trudil Kulčar, dočim Božić ni imel svojega dne.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu