Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Murašice državne prvakinje

Murašice po osvojitvi naslova državnih prvakinj. Zgornja vrsta: Štefan Kozic (športni direktor), Smiljan Fekonja (predstavnik sponzorja Nona), Robert Berendijaš (trener), E. Kos, Robert Kuzmič (predsednik), Marsel Müller (fizioterapevt), Dejan Škerlak (tehnični vodja), Denis Vöröš (trener vratark). Srednja vrsta: Horvat, Korošec, L. Kos, Karič, Eferl, Hrga, Bomfim, Matos, Rakovec. Čepijo: Vasović, Klopčič, Kolbl, Kocijan, Rozmarič, Sok, Dolinar. Foto: nzs.si

Nogometašice Mure so se odpravile še na zadnje gostovanje v sezoni. V 19. krogu 1. SŽNL so gostovale v Ljubljani pri istoimenskem ženskem klubu in zmagale z 0:3 (0:1). Z zmago so potrdile 10. naslov državnih prvakinj in prvega pod imenom Mura Nona. Naše nogometašice so s tem osvojile dvojno krono ter si priskrbele vozovnico za žensko ligo prvakinj.

Strelke: Špela Kolbl (17'), Lara Klopčič (47'), Josilene De Jesus Matos (71').

Rumeni kartoni: Katjuša Kern (22')

ŽNK Ljubljana: Pamela Begič, Lucija Grad, Katjuša Kern (Ksenija Marolt od 80'), Nika Koprivnikar, Nina Šmid (Dairine Yahweh Skrnički Rovšek od 69'), Tjaša Tibaut, Tija Zakrajšek, Nika Pintarič Zala Petrič, Mirjam Kastelec, Staša Čagran. Trenerka: Manca Kutnjak.

ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos, Thalita Ellen Silva Bomfim, Špela Rozmarič (Ines Sok od 77'), Lara Klopčič (Tija Šoštarič Karič od 77'), Josilene De Jesus Matos (Margita Vasović od 84'), Kaja Korošec, Kaja Horvat (Neža Hrga od 84'), Lea Dolinar, Špela Kolbl, Anja Eferl (Živa Rakovec od 58'). Trener: Robert Berendijaš.

V moštvu črno-belih ni bilo Lucije Kos, ki je manjkala zaradi kartonov.

Že od samega začetka se je videlo, da murašice na tej tekmi zanima samo zmaga. Kljub začetni nervozi je že v 5. minuti s petindvajsetih metrov streljala Lara Klopčič, vendar je domača vratarka Pamela Begić strel obranila. V 7. minuti je po slabem izbijanju domačih igralk, do žoge prišla Josilene De Jesus Matos, vendar je njen strel domača vratarka obranila. V 14. minuti je po odvzeti žogi Lare Klopčič in globinski podaji Kaje Korošec do strela prišla Špela Kolbl. Njen strel je domača vratarka obranila. Murašice so povedle v 17. minuti, in sicer po hitro izvedenem prostem strelu. Akcijo je pričela Kaja Korošec, ki je podala do Josilene De Jesus Matos. Slednja je na robu kazenskega prostora našla Špelo Kolbl, ki je zadela za 0:1. V 22. minuti je zaradi vlečenja porumenela domača igralka Katjuša Kern. Kljub nekaterim priložnostim na obeh straneh, se rezultat v prvem polčasu ni več spremenil. Igralke so na odmor odšle z vodstvom črno-belih.

Drugi polčas sta obe ekipi pričeli brez sprememb v igralskem kadru. Podjetneje so ga pričele naše igralke. V 47. minuti je po strelu iz kota do žoge prišla Lare Klopčič in rutinirano zadela v levi spodnji kot za 0:2. V 58. minuti je Robert Berendijaš opravil prvo zamenjavo iz igre je odšla Anja Eferl v igro pa je vstopila Živa Rakovec. Več od igre so še vedno imele murašice in ob večji zbranosti pri strelih bi lahko padel še kakšen zadetek. V 71. minuti je po odvzeti žogi Lea Dolinar podala do Špele Kolbl. Kapetanka Mure je prodrla v kazenski prostor in našla Josilene De Jesus Matos, ki je s strelom mimo vratarke povišala na 0:3. V 77. minuti se je v črno-belem taboru zgodila dvojna menjava. Igro sta zapustili Špela Rozmarič in Lara Klopčič vstopili pa sta Ines Sok in Tija Šoštarič Karič. V 84. minuti je Kajo Horvat na igrišču zamenjala Neža Hrga. Iz igre je odšla tudi strelka tretjega gola Josilene De Jesus Matos v igro je pa vstopila Margit Vasović. Do konca tekme so igralke obeh ekip kombinirale na sredini igrišča in čakale, da bo sodnik odpiskal konec tekme, ki je potekala v deževnem vremenu. Po zadnjem sodnikovem pisku se je veselje ob osvojitvi desetega naslova državnih prvakinj lahko začelo. Igralkam se je na zelenici pridružil tudi predsednik NŠ Mura g. Robert Kuzmič. To je že druga lovorika murašic po združitvi klubov ob začetku leta.

Derbi z Olimpijo in pogled v prihodnost

V nedeljo čaka murašice zadnji krog sezone 22/23 v katerem bo na Fazaneriji derbi proti Olimpiji. Po osvojitvi dvojne krone, bo za obe ekipi tekma prestižnega značaja. Vodstvo kluba pa poglede že usmerja v naslednjo sezono in kot smo slišali po tekmi v Ljubljani, že začenjajo s sestavo moštva za kvalifikacije ženske lige prvakinj. Vodstvo želi čimprej rešiti še vprašanje trenerja in kot je moč slišati so pogledi usmerjeni tudi izven Slovenije. Želja kluba je dolgoročna rešitev.

Izjave

Špela Kolbl, kapetanka Mure: "Naš cilj je bil, da osvojimo dvojno krono. Delali smo na tem, da nam to uspe že danes. To se je zgodilo, zato smo zelo vesele. Na tekmi proti ŽNK Ljubljana se je čutilo, da je pritisk na naši strani, morale smo zmagati. Dobro smo reagirale, zabile tri gole in mirno pripeljale tekmo do konca. Zdaj pa si želim, da bi bila Fazanerija prihodnjo nedeljo proti Olimpiji čim bolj polna, da pred številnimi navijači dvignemo oba pokala."

Robert Berendijaš, trener ženske ekipe Mure: "Uspelo nam je. V Ljubljani smo odigrali pametno, taktično. Prilagodili smo se tudi na igrišče manjših dimenzij. Pretirane nervoze ni bilo. Igralke so se zavedale odgovornosti in so tekmo tudi uspešno končale. Vesel sem naslova. Veselim se vsake lovorike, pa naj bo to v članski kategoriji ali pri mlajših selekcijah. Vsakega pokala sem vesel, saj je to nagrada za celoletno delo."

Robert Kuzmič, predsednik Mure: "Punce so si ta naslov resnično zaslužile s svojim garanjem, odrekanjem, delo, vizijo. Vedeli smo tudi, da danes ne bo lahko. ŽNK Ljubljana je bila motivirana, domačinke so igrale maksimalno, kakor lahko, a na koncu smo zmagali. Naslednji projekt pa je, da v nedeljo proti Olimpiji napolnimo Fazanerijo."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu