Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Murašice premagale beltinske dečke U15

Po gneči v kazenskem prostoru rumenih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Nogometašice Mure so se v prvi pripravljalni tekmi pomerile s fanti beltinske ekipe U15. Črno-bele so vknjižile zmago 7:1 (3:1). Trikrat je zadela Yana Malakhova, dvakrat Špela Kolbl po enkrat pa Lea Dolinar in Lucija Kos.

ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Lea Dolinar, Evelina Kos, Neli Hofman, Tereza Bednarova, Aleksandra Đorđević, Špela Kolbl, Lucija Kos, Živa Rakovec, Yana Malakhova in Neža Hrga.

Rezerve: Ines Sok, Diana Suvitra in Lana Kavaš.

Ekipo črno-belih sta s klopi vodila pomočnika trenerja Robert Berendijaš in Domen Kotnjek.

Strelke: Malakhova (3), Kolbl (2), Dolinar in L. Kos.

Murašice so natanko leto dni po prvi odigrani tekmi v črno belem, v Beltincih na igrišču z umetno travo odigrale prvo pripravljalno tekmo z ekipo fantov ND Beltinci U15, ki jo vodi nekdanja igralka in trenerka ŽNK Mura (ŽNK Pomurje) Nuša Ladinek. V črno belem dresu smo lahko videli tri novinke, ki so na preizkušnji. V prvi postavi sta začeli Tereza Bednarova in Aleksandra Đorđević s klopi pa je v drugem polčasu vstopila Diana Suvitra. V drugem polčasu sta priložnost za igro dobili še Ines Sok in štirinajstletna Lana Kavaš, ki se je skupaj z Lano Šernek in Nušo Škrobar pridružila treningom članske ekipe. Zaradi poškodbe sta manjkali Noelle Vilčnik in Anna Kristine Gornela.

Naslednjo tekmo bodo murašice odigrale v soboto, ko bodo njihove nasprotnice igralke madžarske Puskas Akademie.

Na delu tudi DU15 in DU17

V soboto sta pa ekipi ŽNK MURA DU15 in DU17 odigrali dve pripravljalni tekmi na igrišču z umetno travo v Fazaneriji proti ekipama Puskas Akademia DU15 in DU17. Ekipa DU15 se je razšla z neodločenim rezultatom 1:1, ekipa kadetinj pa je ekipo iz Madžarske premagala z rezultatom 4:0.

Začetna enajsterica murašic na tekmi proti NŠ Aluvar Beltinci U15. Stojijo od leve: Iva Kocijan, Lea Dolinar, Evelina Kos, Neli Hofman, Tereza Bednarova, Aleksandra Đorđević. Čepijo: Špela Kolbl, Lucija Kos, Živa Rakovec, Yana Malakhova in Neža Hrga. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Dečki NŠ Aluvar Beltinci U15. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Veselje po doseženem zadetku. Od leve: Dolinar, Kolbl in Malakhova. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Murin strokovni štab. V ospredju je Robert Berendijaš. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu