Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Muro čaka Vitesse
15. september 2021

Smiljan Kuhar, Ante Šimundža in Tomi Horvat. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaše Mure čaka krstni in zgodovinski nastop v skupinskem delu evropskih tekmovanj. V 1. krogu novoustanovljene Evropske konferenčne lige jih čaka nizozemski Vitesse, ki je minulo sezono končal na 4. mestu nizozemske Eredivisie.

Iz tabora Mure

Dan pred tekmo sta oba kluba opravila uradni trening in novinarsko konferenco. Črno-beli so trening opravili ob desetih dopoldne na Fazaneriji, Nizozemci pa ob  18.00 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru, ki bo prizorišče jutrišnje tekme. Novinarska konferenca obeh klubov je potekala v Mariboru. Iz tabora Mure sta ob 18.30 pred mikrofon stopila Tomi Horvat in Ante Šimundža. Horvat je dejal: "Nestrpno pričakujemo tekmo, vemo, da gre za zelo dobro tekmovanje in vsi komaj, čakamo, da se tekma začne." Trener Ante Šimundža je dejal, da ima Mura načrt kako onemogočiti Nizozemce v njihovih dobrih stvare in kako pokazati svoje dobre stvari. "Koliko nam bo to uspelo, bomo videli," je dejal Šimundža.

Iz tabora Vitesseja

Na novinarski konferenci Vitesseja, ki se je pričela ob 17.00 sta sodelovala branilec Tomas Hajek in trener Thomas Letsch, ki je dejal: "Prvotni cilj smo dosegli, ko smo se prebili v skupinski del tekmovanja, zdaj je čas za nove cilje. Ogledali smo si veliko njihovih dvobojev in vemo, da bo to za nas velik izziv. Seveda pa upamo na vse tri točke, to bi bilo dobro izhodišče pred obračuni z naslednjimi tekmeci v skupini." Letsch je dejal da Vitesse na tej tekmi ni favorit, da ima Mura odličnega trenerja in da gre za močno ekipo, ki se zna dobro prilagajati drugim. Dodal je, da ima veliko spoštovanje do Mure, saj so zmagali prvenstvo v težki ligi in so zelo kompaktni. Hajek je dodal: "Vsak nogometaš ima sanje in to, da lahko nastopamo tu, so zame najboljši trenutki."

Kdo je Vitesse?

SBV Vitesse oz. krajše Vitesse je klub, ki prihaja iz nizozemskega mesta Arnhem. Ustanovljen je bil leta 1892, značilna barva kluba pa je rumeno črna. Igrajo na stadionu GelreDome, ki sprejme 21.248 gledalcev. Minulo sezono so končali na 4. mestu, v Evropsko konferenčno ligo pa so se prebili z zmago nad Dundalkom in Anderlechtom. Igralec z najvišjo tržno vrednostjo je branilec Riechedly Bazoer, ki ga Transfermarkt ocenjuje na 4.5 milijona evrov. Enako vrednost ima tudi levi krilni napadalec Yann Gboho. Igrajo v sistemu 3-4-1-2 oz. 3-5-2, podobno kot Mura.

Sodniki prihajajo iz Švedske

Sodniška trojka prihaja iz Švedske. Glavni sodnik bo Mohammed Al-Hakim, ponagala pa mu bosta Fredrik Klyvennike vseh ostalih devetih prvoligašev.r in Niklas Nyberg. Tekma se bo pričela 16. septembra 2021 ob 18.45. Prenos bo tudi na televiziji Kanal A.

Muraši že v Mariboru

Po uradnem treningu so se nogometaši Mure odpravili v Maribor in bodo prenočili v hotelu Arena.

Vabilo Mure ostalim klubom

Vodstvo Mure je na tekmo povabilo predstavnike vseh ostalih devetih prvoligašev. Vsak klub ima na VIP tribuni zagotovljena dva sedeža in dve mlajši selekciji po izbiri.

IZ MEDIJEV

Uradni trenign Mure pred tekmo z Vitessejem je potekal na Fazaneriji. Ante Šimundža daje navodila svojim varovancem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Azur Mahmić, Žiga Škoflek in Klemen Šturm. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Trening Mure Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tomi Horvat na uradni tiskovni konferenci Mure pred tekmo z Vitessejem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ante Šimundža Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Smiljan Kuhar, Ante Šimundža in Tomi Horvat. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Trener Vitesseja Thomas Letsch. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tiskovna konferenca Vitesseja. Levo je trener Thomas Letsch, desno pa češki branilec Tomas Hajek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Thomas Letsch

Trening Vitesseja v Ljudskem vrtu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Thomas Letsch

Uradni trening Vitesseja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Uradni trening Vitesseja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Uradna večerja predstavnikov Mure in Vitesseja v restavraciji Rožmarin v Mariboru. Stojijo od leve: Aleš Kegelj (direktor), ___, Denis Rajbar (športni direktor), Robert Kuzmič (predsednik). Ostali štirje so člani Vitesseja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook NŠ Mura, 15. september 2021

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu