Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Nekdanji čarno-bejli na tribunah Fazanerije
15. november 2022

Dva nekdanja vratarja Mure. Levo Štefan Černjavič in desno Zoran Cirkvenčić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na nedavni tekmi z Gorico je bil zraven zmage Mure zanimiv tudi pogled na tribune. Dvoboj si je ogledalo kar nekaj bivših nogometašev našega kluba med katerimi smo lahko opazili Štefana Černjaviča, Zorana Cirkvenčića, Franja Jandla, Jana Gorenca, Andrijo Filipovića in druge.

Ustvarjanje skupnosti čarno-bejlih

Obisk nekaterih od njih ni naključen, saj daje vodstvo kluba v zadnjih letih in mesecih vedno več poudarka nekdanjim akterjem Mure. Izdali so zbirateljske kartice čarno-bejli in za začetek še živečim akterjem s te zbirke poklonili sezonsko vstopnico. Kot je dejal vodja marketinga pri Muri Iztok Frajman, je eden od srednjeročnih ciljev kluba ustvarjanje povezav in skupnosti nekdanjih čarno bejlih. Teh je bilo ogromno in v kratkem času je zelo težko zajeti prav vse.

Mura je gostila donatorje press centra

Klub je na tekmo z Gorico povabil še vse donatorje in sponzorje, ki so pomagali pri ureditvi press centra v katerem potekajo novinarske konference, sestanki in analize nogometašev. Vseh donatorjev, ki so si nove prostore tudi ogledali, je bilo 30. Prostori so bili dokončani 13. julija letos.

Andrija Filipović na tekmi Mura : Gorica. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Album Čarno-bejli z zbirateljskimi karticami nekdanjih akterjev Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: NŠ Mura

Donatorji press sobe. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar / NŠ Mura

Donatorji press sobe. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar/NŠ Mura

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu