Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Nogometaši Svobode slavili v Mariboru
9. september 1945

Vabilo na prijateljsko nogometno tekmo med mariborskim Železničarjem in Svobodo. Tekma je bila v Mariboru na Železničarja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Pokrajinski arhiv Maribor

Nogometaši Svobode so gostovali v Mariboru in se pomerili z Železničarjem. Sobočani so bili boljši z 0:1, končni rezultat pa je bil dosežen že v prvem polčasu.

Postava Železničarja: Pliberšek, Frangeš, Križan, Kanič, Gajšek, Krasnik, Fišinger (Kovačič), Čebulj, Pocajt, Reininger, Trpin.

Postava Svobode: Bencik, Gerenčer, Kološa, Koch, Klajnšček, Kukanja, Fujs, Žibrik, Matuš, Gorčan in Papič.

Na začetku tekme so domačini prevzeli pobudo, vendar si niso priigrali resnejših priložnosti. Nato so do svojih minut prišli še Sobočani in zadeli za 0:1. Do konca polčasa so sledile minute domačinov, vendar je bil vratar Bencik vselej na mestu.

V drugem polčasu se nato rezultat ni več spremenil in zmaga je odšla v roke Svobode. Dosegli so jo s požrtvovalno igro, domačini pa so Sobočane podcenjevali. Najboljši igralec na tekmi je bil vratar Svobode Bencik, zraven njega pa še branilec Gerenčer ter half Kukanja. Pri domačinih sta se izkazala Reininger ter Pocajt.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu