Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Nogometni pokalni prvak je Mura
24. maj 1995

Nogometaši Mure so osvojili pokal Slovenije. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so osvojili pokal NZS. V povratni finalni tekmi so pred 4500 gledalci premagali celjski Publikum z 1:0. Strelec zadetka je bil Nedeljko Topić v 84. minuti.

V predtekmi so pokal osvojili tudi mladinci Mure, ki so s 3:2 premagali SCT Olimpijo. Gostje so povedli z zadetkom Cirarja (57. minuta). Njihovo veselje ni trajalo dolgo saj je Fras še v isti minuti izenačil na 1:1. Na 2:1 je povišal Žilavec, usodo gostov pa je zapešatil Fras v 79. minuti. Uršič je nato v 86. minuti iz enajstmetrovke dosegel drugi zadetek za Olimpijo.

IZ MEDIJEV

Pokal so osvojili tudi mladinci Mure, ki so v predtekmi članskega pokala premagaliSCT Olimpijo s 3:2. Foto: Franc Bobovec

Nogometaši Mure na čelu s trenerjem Marinom Kovačićem. Foto: Franc Bobovec

Zgodovinska fotografija slavja Mure. Foto: Jure Zauneker

Na zmagovalnem odru. Foto: Franc Bobovec

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu